Tom Middendorp: ‘Op smeltende pool bijvoorbeeld ontstaat jacht op grondstoffen’
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Middendorp: ‘Op smeltende pool bijvoorbeeld ontstaat jacht op grondstoffen’ © Ministerie van Defensie

Oud-generaal: ‘We zien nú al dat klimaatverandering onze veiligheid in gevaar brengt’

Klimaatverandering is meer dan een milieuprobleem, het is óók een bedreiging van onze veiligheid, zegt Tom Middendorp. Hij schreef er een boek over.

22 reacties

 • G. Stoffels

  1 jaar geleden
  Ik snap niet warom er zo wordt afgegeven op iemand die zijn zorgen uit. Iedereen zou zich zorgen moeten maken. Zeespiegelstijging is waarheid, en dat in slechts 100 jaar. Jaar na jaar een record aan warme jaren. Inderdaad zou er iets aan het drinkwater moeten worden gedaan, n.m m. moeten er vele ontziltngs fabrieken worden gebouwd, het liefst drijvende. En dat is maar 1 probleem.
 • Dennis van Zaken

  1 jaar geleden
  Weer zo'n oud-generaal met een hobby. Boekje schrijven, talk show gebabbel, kranten artikeltje en zo kom je mooi door je royaal gefinancierde pensioen heen vanaf je 61ste. Even ter herinnering: Middendorp moets opstappen toen aan het licht kwam dat defensie had gefaald onder zijn leiding, met een moertieraanval in Mali, waarbij 2 soldaten om het leven kwamen. Maar in 2018 werd hij gewoon benoemd door de koning voor bewezen diensten aan de Nederlandse Krijgsmacht.
 • frans jansen

  1 jaar geleden
  Zolang 3/4 van de wereld niets doet aan milieu zal het alleen maar erger worden en zinloos om je hier druk te maken over CO2.. De mens heeft niet op alles invloed ; ijstijden, en het heeft ooit 100 jaar gestortregend. Een wisseling van polen , waardoor opwarming van N Europa, is al 70 jaar geleden voorspeld.
 • Hein Pereboom

  1 jaar geleden
  Tsjonge, ik dacht dat hij alleen verstand van oorlog voeren had en meekletsen met de mening van Amerika. Nu ook al verstand van klimaat, zou hij nu ook weer meekletsen?
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  Jack Verbaarschot, als u refereert aan de ijstijden moet ik u helaas teleurstellen. Deze waren natuurlijke fenomenen waarop mensen geen invloed konden uitoefenen. Of denkt u dat de de neanderthalers met hun houtvuurtjes hier debet aan waren?