REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Waarom het lastig is gas uit andere landen dan Rusland te importeren

Nederland en de rest van de Europese Unie (EU) moeten zo snel mogelijk van het Russische gas af. Kan dat wel?

34 reacties

 • jan van Blitterswijk

  3 maanden geleden
  Alternatief : afhankelijk worden van de VS? Mijn opa zou zeggen: van pissebed naar kakkebed.
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. @J. Zeeman, het is ook zo dat Poetin nooit zal rusten totdat hij zijn doelen heeft bereik. Servië begin nu ook weer te roeren. De pro Russische burgers zijn weer in beweging. Zou de Balken oorlog weer in het verschiet zijn en steken de Westerse Leiders hun koppen weer in het zand? net in Georgië/ de Krim en mogelijk de Baltische Staten🤔. Tja het Westen blijf kijken en hard blijven roepen dat het niet kan wat Poetin doet.
 • J Zeeman

  4 maanden geleden
  @A. Volmer: Stap jij er maar uit. NATO is de voornaamste reden dat we nog geen Russisch praten.
 • J Zeeman

  4 maanden geleden
  @Barend Stofkoper: Dan snap je niet dat Putin gewoon weer het oude USSR terug wil hebben. Vroeg of laat was dit toch gebeurt. Nordstream2 was al zo goed als rond maar in Donbas was Putin nog steeds bezig met onrust stoken. Als het westen Putin eerder stevig op de vingers had getikt, bijv bij Georgië of eerder en uiterlijk bij de Krim was deze oorlog misschien te voorkomen geweest. Maar dan nog, Putin heeft dit ook nodig om binnenlandse problemen te verdoezelen.
 • Liesbeth Stam

  4 maanden geleden
  Snap er niks van,WIJ halen het gas uit Rusland en dat uit Groningen gaat naar Duitsland,raar toch,laten we gewoon ons eige gas houden.