25 uur lang te lang in de rij voor elke week gratis ijs

 Toch een beetje lullig. Sta je dik 25 uur in de rij voor een jaar gratis ijs. Blijkt het achteraf voor niks.

De eerste vijftig klanten van de nieuwe Baskin-Robbins in winkelcentrum Piazza in Eindhoven kregen donderdagochtend een waardebon voor een jaar lang gratis ijs. Cas Schings (19) uit Eindhoven en zijn vriendin Kim Brewel (19) uit Nuenen vonden het reden genoeg om al op woensdagochtend voor de deur te gaan liggen. Donderdagochtend bleken bezoekers net voor elf uur echter ook nog ruim op tijd te zijn om bij de eerste vijftig klanten te horen.

,,Tja, dat konden we vooraf natuurlijk niet weten”, vertelt Schings die net als zijn vriendin de hele nacht niet geslapen heeft. ,,Maar we hebben het heel gezellig gehad hoor”, vult Brewel aan. ,,We hebben veel spelletjes gespeeld en leuke mensen ontmoet. Gelukkig ben ik vandaag verder vrij. Eerst ijs eten en dan naar bed.” 

Baskin-Robbins opende donderdag om 11.00 uur de deuren
Volledig scherm
Baskin-Robbins opende donderdag om 11.00 uur de deuren © Diede Hoekstra

Aardige rij

Om elf uur heeft zich toch een aardige rij voor de winkel gevormd. ,,We kwamen toevallig voorbij”, vertelt een meisje dat nog net bij de eerste vijftig hoort. ,,Niet verkeerd om dan een jaar lang gratis ijs te winnen. Net als die mensen die hier de hele nacht zijn opgebleven.”

Baskin Robbins zit in de kelder van de Piazza. De Eindhovense winkel is het vijfde filiaal van de Amerikaanse keten in Nederland. Behalve voor ruim dertig verschillende soorten ijs kunnen klanten er ook terecht voor wafels en milkshakes. De eerste vijftig klanten kregen een pas voor een jaar lang iedere week tien euro tegoed.

In Den Haag hadden klanten ook veel over voor gratis donuts: