3 simpele manieren om je avocado sneller te laten rijpen
Koken & etenIedereen kent het probleem wel: je hebt een avocado nodig om een heerlijke guacamole te maken, maar in de winkel vind je alleen nog keiharde exemplaren. Op deze 3 manieren bespoedig je het rijpingsproces van je avocado.
1. Gebruik de oven
Om je avocado supersnel te laten rijpen heb je een oven, een vel aluminiumfolie en een vel bakpapier nodig. Verwarm de oven voor op 90 graden Celsius, wikkel je avocado in aluminiumfolie en plaats hem vervolgens op een vel bakpapier in de oven.
Terwijl de avocado opwarmt in de oven, zorgt de aluminiumfolie ervoor dat het ethyleengas dat vrijkomt dicht bij de avocado blijft, waardoor het rijpingsproces in overdrive gaat.
Afhankelijk van hoe rijp je avocado al was voor je hem in de oven stopte, duurt dit proces 10 tot 50 minuten. Haal de avocado als hij zacht is uit de oven, en laat afkoelen in de koelkast voor gebruik.
2. Gebruik een papieren zak
Heb je nog enkele dagen de tijd om je avocado rijp te krijgen? Stop hem in een papieren zak, sluit deze en zet ‘m ergens in de keuken.
De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas dat een avocado loslaat op één plek blijft, waardoor het rijpingsproces sneller gaat. In een dag of 4 zou je avocado rijp moeten zijn.
3. Gebruik een extra stuk fruit
Ongeveer hetzelfde proces als hierboven, met een extraatje. Doe je avocado samen met een banaan in de zak en sluit goed af. Omdat een banaan ook ethyleengas loslaat zal het proces dubbel zo snel gaan.
Drie manieren om je avocado's langer goed te houden:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Waarom je bananen beter niet in de koelkast kunt bewaren
Niets vervelender dan alleen maar groene bananen vinden in de supermarkt of in je eigen fruitschaal thuis. Zeker als je die nog in een smoothie wil mixen voor je ontbijt of een als krachtvoer wil opeten voor je workout. Kan je het fruit sneller rijp krijgen? -
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst. -
Super makkelijke traktatie voor het weekend: boterkoek
Ter ere van de tiende verjaardag is het kookboek Made by Koffietijd gemaakt, een boek vol recepten uit tien jaar Koffietijd. -
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
Kan 't goedkoper?
Waarom je bij bananen niet hoeft te wachten op een aanbieding
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: bananen.
-
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
Koken & eten
Groente en fruit uit Italië niet altijd zuivere koffie: ‘Maffia heeft overal vinger in de pap’
Een aflevering over tomaten in blik van tv-programma Keuringsdienst van Waarde deed in het najaar van 2019 veel stof opwaaien. Er werden zelfs Kamervragen over gesteld. Centraal hierin: hoe kan het dat er uitbuiting bestaat in de Europese tomatenteelt, terwijl die blikken gewoon in de supermarkt liggen? Nu komt het programma met een tweedelig vervolg. -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources