Volledig scherm
© shutterstock

72-jarige vrouw vergiftigt partners jarenlang met taart vol slaapmiddel

Een 72-jarige vrouw uit Blankenberge moest zich woensdagochtend voor de rechter in Tongeren verantwoorden, omdat ze ervan wordt beschuldigd vanaf 2000 systematisch slaapmiddelen toe te dienen aan mannen met wie zij een relatie had. 

Volgens het Openbaar Ministerie is de bewijslast tegen de vrouw overweldigend. Haar vier slachtoffers genazen miraculeus van hun door de vergiftiging veroorzaakte aandoeningen als ze enkele dagen in het ziekenhuis verbleven. 

Taart 

Een bejaarde man veranderde in minder dan een jaar tijd van een levenslustige zeventiger in een hulpbehoevende bedlegerige man, nadat hij in 2013 met de vrouw was getrouwd. De man dacht zelfs dat hij een zeldzame spierziekte had, en begon met de voorbereidingen voor euthanasie.

Toen hij begin december 2014 in het ziekenhuis werd opgenomen, stelden de artsen vast dat hij een hoge hoeveelheid benzodiazepine in zijn bloed en urine had, een stof die in slaappillen zit. De artsen hielden hem enkele dagen in het ziekenhuis en zagen de stof uit zijn bloed verdwijnen.

Een dag nadat ze het goede nieuws aan zijn vrouw hadden verteld en haar hadden verzekerd dat haar man de kerstdagen thuis kon doorbrengen, stelden de artsen vast dat de man opnieuw een hoge hoeveelheid van de stof in zijn lichaam had. 

De artsen vermoedden dat de man de slaapmiddelen via de meegebrachte zelfgemaakte taart van de vrouw toegediend had gekregen en stapten naar de politie.

‘Zelf verslaafd’
Tijdens de huiszoeking vond de politie verpakkingen van maar liefst 550 slaappillen, een pillenversnijder en een deel van de pillen. De vrouw ontkent dat ze de mannen door de jaren heen slaappillen heeft toegediend en beweert dat ze zelf verslaafd waren aan de pillen. De advocaten van de mannen ontkennen dat. De aanklager vraagt om een celstraf van drie jaar, eventueel met gedeeltelijk uitstel, en een boete van 600 euro.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.