Volledig scherm
PREMIUM
Potjes kaviaar uit Laren. © Jan Ruland van den Brink

Aanbod Nederlandse kaviaar groeit

Kaviaar klinkt als een duur Russisch product. Maar nu - na Eindhoven - in Gelderland de tweede 'steurboerderij' is geopend, neemt het aanbod van vaderlandse bodem toe. 

De natte vlekken op de vloer hadden de bezoeker moeten waarschuwen. In de 21 ronde bakken van 15.000 liter zwemmen duizenden vissen, in verschillende leeftijdsgroepen. Nazaten van een prehistorisch vis met een markante kop, waarmee ze regelmatig even boven water komen. Met het andere eind van het gespierde lichaam wil de steur nog wel eens in het water slaan. Dat bezorgt een nieuwsgierige gast zo maar een onverwachte douche.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.