Volledig scherm
© Sven Benjamins

Aardappel-paprikasoep met halloumi

We beginnen de week altijd het liefst met een lichte maaltijd, zo compenseren we het zondigen in het weekend. Deze lekkere maaltijdsoep is daarvoor perfect, die door het gebruik van de aardappels wel echt maaltijdwaardig is. Een romige soep die perfect is met de stukjes zoute halloumi kaas.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 tabletten groentebouillon
- 1 pot gegrilde paprika's (295 g)
- 350 g krieltjes (zonder schil)
- 250 ml passata of tomatensaus
- 1 blok halloumi (225 g)

Bereidingswijze (25 minuten):
- Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, de krieltjes en de paprika's toe. Laat zo'n 20 minuten doorkoken.
- Ondertussen snijd je de halloumi in kleine blokjes en bak je deze lichtbruin in een koekenpan zonder olie.
- Als de krieltjes zacht zijn, voeg je de passata toe en kook je het geheel nog 3 minuten door.
- Pureer de soep tot een gladde substantie en verdeel over de kommen. Maak af met de blokjes halloumi.

Tip: Wil je de soep bewaren? Verpak de aardappel-paprikasoep en de halloumi dan apart en voeg de halloumi pas weer toe als je de soep gaat serveren. Zo blijven de stukjes lekker knapperig!

Eet smakelijk!

Volledig scherm
© Mariët Mons

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen