PREMIUM
Aardbeien, bramen, abrikozen: hier komt ons zomerfruit vandaan
Koken & etenDat bananen hier niet aan de bomen groeien weten we wel, maar hoe zit het met kersen en ander zomerfruit? Wat eten we lokaal en wat komt van ver?
De aardbeien die nu torenhoog staan opgestapeld in de supermarkt komen uit ons eigen land, maar vaak ook uit Spanje. De meeste druiven die we eten komen uit Zuid-Afrika maar er komen ook heel lekkere uit ons eigen Westland. Wie de kleine lettertjes leest op de verpakking weet waar ons zomerfruit vandaan komt (en waarom je soms eens naar een andere soort moet vragen).
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Winterse kost op zomerdag tijdens WK Snert- en Stamppotkoken: ‘Ik wil graag laatste worden’
De keuken van het Alfacollege in Groningen is voor één dag veranderd in een strijdtoneel. Al weken lang proberen de deelnemers hun recept te perfectioneren om tijdens het WK Snert- en Stamppotkoken de eerste prijs binnen te halen. -
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas. -
PREMIUMKoken & eten
Toetjes, toetjes en nog eens toetjes: in dit restaurant eet je straks alleen nagerechten
Toetjesliefhebbers opgelet! Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn opent Tim Koldenhof volgende week een ‘dessert-only restaurant’. Inderdaad. Daar staan louter nagerechten op het menu. De theaterproducent zegt de eerste in Nederland te zijn met dit concept. -
Koken & eten
Het succes van pokébowls: makkelijk, gezond en fotogeniek
Trends komen en gaan, de een nog sneller dan de ander, maar de pokébowl is een blijvertje. De Hawaïaanse specialiteit is al jaren het populairste gerecht op menig menukaart. Wat is het geheim? -
Koken & Eten
Zo viert Paul de Leeuw Vaderdag met man en zonen: ‘Altijd proberen we de jongens aan tafel te krijgen’
Zondag is het Vaderdag. Voor Paul de Leeuw, zijn echtgenoot Stephan en zonen Kas en Toby een goed moment om samen te eten. Misschien thuis, maar waarschijnlijk in een restaurant. ,,We aten vroeger met feestdagen altijd zalm, croissants, warme broodjes en eieren als ontbijt.”
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Koken & eten
Tip van chef-kok Joris Bijdendijk: zo snijd je ui in kleine, gelijke stukjes
Joris Bijdendijk is sterrenkok. Hij geeft antwoord op basisvragen uit de keuken. Dit keer: een ui snipperen.