PREMIUM
Ach, die heerlijke umamikick
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Na een vijfgangenmenu met twee sterren vindt mevrouw Hamersma het tijd voor iets eenvoudigers.
Delen per e-mail
De deur van de kookboekwinkel mag dan gesloten zijn, daarachter gaat het de hele dag over eten. Weliswaar verschuiven veel verschijningsdata vanwege de omstandigheden, toch komen er mondjesmaat wat nieuwe titels binnen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Consument gaat steeds vaker rechtstreeks naar de boer: ‘Veel lekkerder dan van de supermarkt’
Rechtstreeks kopen bij de boer wordt populairder. Op het boerenerf verschijnen steeds meer verkooppunten waar ‘stedelingen’ maar wat graag een flesje melk tappen, een bos rozen uit de automaat trekken en een praatje maken met de boerin in de landwinkel. Maar of het boeren echt veel oplevert? -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
Groei dankzij corona: Domino's breidt flink uit in Nederland
De keten Domino’s Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen om zo in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd. Door de uitbreiding komt er werkgelegenheid voor circa vijfhonderd nieuwe werknemers bij het bedrijf. -
PREMIUM
Mijmeren en marineren gaan samen op
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Van hun moeders kregen zowel meneer als mevrouw Hamersma oneetbare speklapjes voorgeschoteld. Tijd voor revanche.
-
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’ -
PREMIUM
Seinen op groen voor mosselen in wit
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hé, daar klinkt het grootst mogelijke compliment dat mevrouw Hamersma kan maken aan de bedenkers van een culinair blad. -
PREMIUM
De erwtensoep van Brigitte en Pierrôt glijdt gewoon door je brievenbus: ‘Hartverwarmend’
In één week tijd ging er al 80 liter soep op de post. Pierrôt van Straten en Brigitte Ehbel van het Kookatelier in Oud-Beijerland hebben beet met een nieuw coronaconcept: brievenbuserwtensoep. ,,Over een paar dagen gaan ook de eerste stamppotjes door de gleuf.”