Volledig scherm

Adventskalender: Dag 12

Kerst komt steeds dichterbij en dat betekent dat het voorbereiden gaat beginnen. Dit breekbrood is perfect voor een kerstfeestje of als borrelhap. Wij delen het recept graag met je.

Ingrediënten:
-
0,5 kg pizzadeeg
- Eigeel van één ei, gemixt met een beetje water
- 7 mozzarella sticks
- 30g gesmolten boter
- 65g geraspte Parmezaanse kaas
- 15g fijngehakte basilicum
- 15g fijngehakte peterselie
- 15g fijngehakte rozemarijn
- Tomatensaus als dip

Bereiding:
-
Verwarm de oven op 230 graden. Bedek een grote bakplaat met bakpapier. 
- Snijd de mozzarella sticks in kleine stukjes. 
- Bestrooi het werkblad met bloem en verdeel het pizzadeeg in twee stukken. Kneed en vorm beide stukken deeg op het werkblad tot lange repen.
- Snijd de lange repen in kleine stukken. In totaal heb je 33 van deze stukjes nodig. 
- Leg in ieder stuk deeg een stukje mozzarella en maak het dicht tot een bol. 
- Plaats alle bollen met de dichtgemaakte kant naar beneden op de bakplaat in de vorm van een kerstboom. De bollen moeten wel tegen elkaar aan liggen. 
- Bestrijk het deeg met de mix van eigeel en water en bak voor 15 tot 20 minuten.
- Meng ondertussen de gesmolten boter met de Parmezaanse kaas en de kruiden.
- Bestrijk na het bakken de deegbollen met het mengsel.
- Serveer de deegbolletjes met tomatensaus als dip.

Een lekker recept hoeft niet moeilijk te zijn! 

Bron: Delish

Volledig scherm
© Delish
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.