Afvallen als Adele: de zin en onzin van het sirtfood-dieet
Sinds zangeres Adele er tientallen kilo’s mee kwijtraakte, staat het sirtfood-dieet volop in de belangstelling. Wat is sirtfood precies en wat zijn de effecten van dit voedingsregime?
Delen per e-mail
Vraag 1: Wat is het sirtfood-dieet?
‘Sirt’ staat voor sirtuïne. Voeding waarin die stof zit, zou de vetverbranding stimuleren, spiergroei verbeteren en goed zijn voor je gezondheid. Voorbeelden van sirtfoods zijn cacao, groene thee, walnoten, koffie, kurkuma en rode uien. De Britse bedenkers Aidan Goggins en Glen Matten, beiden voedingsdeskundigen, noemen het dieet ‘het revolutionaire plan voor gezondheid en gewichtsverlies’. Het verloopt in twee fasen. De eerste week moet je het strengst zijn: dan beperk je je tot hooguit twee caloriearme maaltijden per dag en drink je voornamelijk sappen van sirtfoods.
Daarna volgt de onderhoudsfase: twee weken lang drie gezonde maaltijden per dag, één groen sapje en maximaal één sirtfood-tussendoortje. Na zeven uur ’s avonds eet je niets meer. Na die drie weken krijgt je lichaam volgens de bedenkers een vetverbrandingsboost en ben je meer dan 3 kilo kwijt. Hierna hoef je alleen maar veel sirtfoods toe te voegen aan je voeding en eventueel de eerste fasen te herhalen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Voor jou getest Deze whisky komt als beste uit de test
Voor veel whiskydrinkers gaat er niets boven single malt uit Schotland. Vaak met de kenmerkende rooksmaak. Maar in de beste flessen gebeurt veel meer. -
PREMIUM
Mike (24) maakte een aparte keuze: hij werd geen advocaat, maar begon met ‘Pokebowlers’
Bijna duizend nieuwe ondernemers schrijven zich wekelijks in bij de Kamer van Koophandel. Deze starters zijn misschien wel de nieuwe economische pijlers van een bruisende stad. Zeker in tijden van corona is het voor ondernemers spannend. De krant licht er steeds ‘1 van die 1000’ uit. -
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten? -
VIDEO / RIJ-IMPRESSIE Eindelijk weer iets te kiezen: de Citroën (ë)C4 is prettig anders
In een wereld die vooral gedomineerd wordt door rationele keuzes, moet je opvallen om een rol van betekenis te spelen. Met de nieuwe C4, die meteen ook als elektrische ëC4 beschikbaar komt, heeft Citroën die ‘kunst van het anders zijn’ weer als vanouds in de vingers. -
Welke televisie past het best bij jou?
De ene tv-kijker is de andere niet: niet alleen maakt het uit waar de televisie komt te staan, ook wat zich precies op het scherm afspeelt is van belang om de juiste keuze te maken. We bekeken de interessantste tv’s per ‘type’ gebruiker.
-
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'. -
Koken & eten Unilever komt met Magnum van roze chocolade
Magnum komt als eerste merk met een ijsje gemaakt van ruby chocolade. De roze tint maakt de nieuwe ijsvariant de ultieme romantische verwennerij, maar voor Valentijn komt het ijsje nét te laat. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.