AH doet proef met maaltijden 'uit de muur'
Supermarktketen Albert Heijn is een proef begonnen met de verkoop van maaltijden uit de muur. De 'Maaltijdmuur' wordt in het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam getest.
Delen per e-mail
In de gekoelde automaat - vergelijkbaar met de loketten die je bij snackbars vindt - staan maaltijdsalades, verse kant-en-klaar maaltijden en gerechten uit de Allerhande box.
Het gaat telkens om producten die meteen te gebruiken zijn, producten die nog moeten worden opgewarmd en 'producten die de klant thuis nog moet bereiden'. De proef duurt vier weken.
Het apparaat is tijdens de openingsuren open, maar als de test een succes is kan dit 24 uur per dag worden. De maaltijdmuur is volgens AH bij uitstek geschikt voor locaties waar 24/7 mensen komen en/of werken. Als de muur aanslaat, bekijkt de supermarktketen waar deze nog meer zouden passen.
Verder in het nieuws
-
Klacht over vanillevla zonder vanille terecht
Optimel vanillevla van FrieslandCampina is misleidend en daarmee in strijd met de wet, heeft de Reclame Code Commissie bepaald. -
Euromast, Markthal, SS Rotterdam en CS om op te eten
Snoepjunkies kunnen zich vanaf nu storten op een winegum-Euromast of Markthal-dropje. Een Dordtse groothandel in zoetwaren heeft 6000 kilo aan winegums en zoete drop laten maken in vorm van Rotterdamse iconen. Naast de Euromast en Markthal zijn ook het Centraal Station en het SS Rotterdam om op te vreten. -
Restaurantsite Iens gaat verder als TheFork
Restaurant- en reserveringssite Iens gaat verder onder een andere naam. Het reserveringssysteem dat is gekoppeld aan de sites van restaurants heet voortaan TheFork. -
Koken & Eten Waarom een eetdagboek helpt als je wilt afvallen
Een eetdagboek kan een krachtig hulpmiddel zijn om je eetgewoontes te veranderen. Hoe werkt het? Werkt het überhaupt? Een expert en twee ervaringsdeskundigen vertellen. -
PREMIUM
Koken & eten Topchef leert hoe je zelf pizza maakt: ‘Ananas hoort absoluut niet op een pizza’
Er wordt in de versafdeling van de supermarkt steeds meer verse pizza aangeboden, toch is het niet al te lastig om zelf een lekkere pizza te maken. Topchef Peppe Giacomazza deelt daarom zijn geheimen om zelf lekkere pizza te maken.
-
PREMIUM
Koken & Eten Topvinoloog: ‘Stop met die supermarktwijn’
De allerbeste neus van Nederland, die is van Arjen van Sluijs uit Boxtel. Dit jaar in elk geval, want zolang mag hij de titel Vinoloog van het Jaar voeren. Zijn missie: iedereen naar de wijnwinkel. -
Wat Eten We Vandaag: Courgetti met spinazie gehaktballetjes
Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, maakt het een stuk eenvoudiger om je kinderen voldoende groente te laten eten. Maar ook als je geen kinderen hebt is het aan te raden, want het is gezond, makkelijk te maken en heel lekker! -
Einde van een tijdperk: Ikea neemt het één euro-ontbijt op de schop
Liefhebbers van een Ikea-ontbijt mogen vanaf nu hun knip trekken. Althans, als ze geen lid zijn van de Ikea-familie. Wie geen pasje heeft, moet voortaan in de buidel tasten voor het geliefde één euro-ontbijt. Voor pashouders blijft de schade beperkt tot 20 cent meer.