Volledig scherm
Gehakt. Foto ter illustratie. © Shutterstock

AH haalt vlees uit de winkels vanwege salmonella

Bij vleesproducent Weidenaar is de salmonella-bacterie aangetroffen bij een leverancier. Daarom haalt het bedrijf uit Dokkum een serie vleesproducten uit de handel. Albert Heijn verkoopt het vlees, maar heeft de betreffende producten inmiddels uit de schappen gehaald.

De bacterie is aangetroffen in de grondstof van een leverancier. Hierdoor kunnen enkele producten besmet zijn geraakt met de salmonella-bacterie, meldt AH.

Supermarktketen Albert Heijn verkoopt een aantal producten van Weidenaar. Het gaat om runderhamburgers, Waddenburgers, Waddengehakt, rundersaucijzen en Waddensaucijzen. De houdbaarheidsdatum op de mogelijk besmette producten is tot 7-11-2019 en 11-11-2019. Op de site van de vleesproducent Weidenaar staat een volledig overzicht van de producten.

Volledig scherm
De vlees van Weidenaar is door AH uit de schappen gehaald. © Shutterstock

Albert Heijn meldt dat de aangetroffen bacterie voedselinfecties kan veroorzaken. Salmonella is vooral gevaarlijk voor mensen met een zwakke gezondheid, ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Weidenaar vraagt klanten dringend de betreffende vleesproducten niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel waar ze gekocht zijn. De besmetting is inmiddels aangegeven bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Die heeft nog een melding op de site gezet.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.