Volledig scherm
Een combinatie van koud en warm: spaghetti met een salade.

AH stopt meer groenten in nieuwe maaltijden

Albert Heijn introduceert volgende week een hele reeks nieuwe gemaksmaaltijden. Het gaat om 72 nieuwe maaltijden, 73 verbeterde maaltijden, 33 nieuwe salades en 3 nieuwe pureersoepen. Allemaal gezonder en met meer groenten, meldt de Zaanse supermarktgigant.

Met de serie nieuwe maaltijden wil de supermarktketen tegemoet komen aan de wens van consumenten om gemakkelijk en toch gezond te eten. Maandag start een grote mediacampagne rond de vernieuwde producten. Dan liggen de maaltijden ook in de winkel. De soepen volgen een krappe week later. 

Het Voedingscentrum hamert er al jaren op dat we meer groenten moeten eten. Bijvoorbeeld door een handje kerstomaatjes en schijfjes komkommer als tussendoortjes te nemen. Het lijkt veel, 250 gram groenten, en veel mensen lukt het niet om dat elke dag binnen te krijgen. ,,Wat we eerst nog wel eens deden, was de maaltijd aanvullen met extra groenten om te kunnen voorzien in de wens gezonder te eten en om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente binnen te krijgen’’, aldus Anoesjka Aspeslagh van Albert Heijn. ,,Maar het toevoegen van extra ingrediënten komt de receptuur van de maaltijd niet per se ten goede. Dat lossen we nu op door een combinatie te maken van een maaltijd met een salade die ook al helemaal klaar is.’’

Quote

In 1997 trokken we nog 38 minuten uit voor de avondmaal­tijd, in 2017 is dat nog maar 28 minuten

Anoesjka Aspeslagh

,,Nederlanders willen niet per se korter in de keuken staan, maar het kan’’, legt Aspeslagh uit. ,,In 1997 trokken we nog 38 minuten uit voor de avondmaaltijd, in 2017 is dat nog maar 28 minuten. Met deze innovaties spelen we in op de behoefte om te variëren en om tijd te besparen.’’ n de maaltijden zit minder suiker, volgens AH zelfs 30 miljoen suikerklontjes minder op jaarbasis. Ook zit er meer groenten in en is de hoeveelheid verpakkingsmateriaal met 15 procent verminderd. Een van de vernieuwingen is de combinatie van een warme maaltijd met een salade. 

Gemarineerd

Een andere nieuwigheid is koken voor twee. In een emmertje zitten verschillende compartimenten met ingrediënten voor een maaltijd voor twee persone. ,,Wij hebben al het snijwerk gedaan en het vlees gemarineerd, het hoeft alleen nog bereid te worden, in 10 minuten ben je klaar en heb je een maaltijd die je zelf ook had kunnen maken.’’
Daarnaast zijn er nog pots – potjes waarin verse, kleurige ingrediënten duidelijk zichtbaar en te onderscheiden opgestapeld zijn – en quiches met een groentenbodem. 

Volledig scherm
Quiche met pompoen en wortel
Volledig scherm
Indiaase maaltijd