Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Airfryer echt veel gezonder dan frituur? Dit zeggen de experts

Met de aankomende feestdagen en het EK voetbal in juni kiezen we weer graag voor het gemak en genot van een patatje met kroket. Maar bereid je die snacks in een airfryer of friteuse? Experts zetten de verschillen op een rij.

6 reacties

 • R. van Heijningen

  3 dagen geleden
  Deze mevrouw heeft zoals de voorgaande mensen al terecht opmerkte weinig verstand van airfryers....olie toevoegen zou oliekoeken dom zijn en als deze opmerking komt van een expert op het gebied van voeding en gezondheid dan hoop ik niet dat ze haar diploma bij een pakje boter heeft gekregen. De enige olie/vet wat er aan de pas komt is wat van de producten zelf afkomt en dus niet wat je zelf in de pan gooit.
 • hans griot

  7 dagen geleden
  Wij hebben (nog) geen airfryer, maar ik was verbaasd te lezen dat er olie in gaat/moet. De reacties (van mensen die wel een airfryer hebben) onder het artikel spreken dit echter tegen. Al met al is het dus wel een artikel geworden, waar ik niet veel mee kan. Jammer.
 • van der Es

  1 week geleden
  De enige olie, die ik gebruik in de airfryer is bij een portie vlammetjes, licht aanstrijken. Stop geen frituur snacks in een airfryer, dat is echt een no go. Kippenpoten daarentegen, mmm!
 • Willemien Tang

  1 week geleden
  Iemand die geen verstand heeft van apparatuur moet zich ook niet wagen aan dit soort artikelen. Ik heb nog nooit gehoord van een airfryer waar olie ingaat. De naam zegt het al. Airfryer. Luchtbakken, een heteluchtoven in het klein. Er komt geen vet aan te pas.
 • C.M. Gerritse

  1 week geleden
  Deze mevrouw Groenenberg weet kennelijk niet hoe een airfryer werkt. Door de circulerende hete lucht ben ik bang dat de olie eruit geblazen wordt. Bovendien zijn de aifryer producten zodanig gemaakt dat er geen (extra) olie nodig is. Laat ze zich eerst verdiepen in de werking voordat ze een oordeel geeft. Jammer dat het AD dit zo plaatst.
 1. Mark Rutte: 'Ik heb zin om met een nieuwe ploeg aan de slag te gaan'
  Play

  Mark Rutte: 'Ik heb zin om met een nieuwe ploeg aan de slag te gaan'

 2. Dit was Nederland vandaag: schapen gaan stikstofprobleem bestrijden
  Play

  Dit was Nederland vandaag: schapen gaan stikstof­pro­bleem bestrijden