Alcoholvrije gin getest: ‘Met een scheut tonic erbij verandert het in een godendrank’
Voor jou getestGeen katers, je fitter voelen, beter slapen en afvallen: meedoen aan Dry January heeft zo zijn voordelen. Ben jij de wijn zonder alcohol en het 0.0 bier zat? Probeer eens alcoholvrije gin.
Delen per e-mail
Eigenlijk mogen we het geen alcoholvrije gin noemen: in de wet staat dat gin 37,5 procent alcohol moet bevatten. Goed, alcoholvrij kruidendistillaat dan. Net als bij gewone gin zijn er bij het maken van de alcoholvrije variant, die in 2015 op de markt kwam, verder geen regels.
Sam Hilkens, food & beverage-manager bij hotel The Dylan Amsterdam, over de alcoholvrije variant: ,,Meestal distilleren makers een basisvocht zonder alcohol - vaak water - met smaakstoffen.’’ Het kan ook anders. Maarten van Vliet bedacht als hoofdbartender van Bar Brasserie OCCO in The Dylan Amsterdam het eigen huismerk VirGIN. ,,Daarvoor infuseer ik alcoholvrije wijn met jeneverbes, kruiden en specerijen.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Zo beïnvloedt de lockdown ons alcoholgebruik: ‘Ik heb mijn eigen minibar gemaakt’
Horeca dicht, geen verkoop in winkels na 20.00 uur ’s avonds: de coronamaatregelen sporen aan om minder te drinken. Reden om serieus te stoppen of om juist te gaan hamsteren bij de slijter? -
En IS HET WAT?
Alcoholvrije sterke drank: laf drankje of goede vervanger van echte borrel?
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal reviewen experts de alcoholvrije sterke drank van Lyre’s. -
Wetenschappelijk Bewezen
Dit is waarom voedselallergieën vaker in het Westen voorkomen
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt allergoloog Marlies de Graaf uit wat een voedselallergie is. -
Wat Eten We Vandaag: Shepherd’s pie met kastanjechampignons
Traditioneel gezien wordt dit gerecht met lamsvlees gemaakt, maar door het vlees te vervangen door kastanjechampignons maken we het gerecht vegetarisch. De groente wordt bedekt door een rijkelijke laag aardappelpuree, echt een winters gerecht. -
Waarom het tijdens een wandeling wél lukt een goed gesprek te voeren
Na zó lang thuiswerken snak je zelfs naar die ene irritante collega. Gewoon om even te babbelen over iets anders dan werk. Maar hoe houd je contact met collega’s als zoveel mogelijk thuisblijven de norm is. Trainer en auteur Mirjam Wiersma helpt je de onderlinge band warm te houden. Vandaag: wandelen.
-
Nick (57) over zijn energierekening: ‘Ik heb er inmiddels een sport van gemaakt’
Hoeveel geld besteedt u aan energie in huis? Hoe probeert u de kosten in de hand te houden? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Nick de Graaf (57) uit Alphen aan den Rijn. -
PREMIUM
Borrelhap met echte pieperwijn
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Een bezoekje van een bakgrage foodblogger maakt mevrouw Hamersma wat onzeker, maar meneer Hamersma heeft nergens last van. -
Na de Chinezen komen nu ook de Vietnamezen: nieuw automerk Vinfast naar Nederland
In navolging van de vele Chinese merken maakt dit jaar ook een Vietnaams automerk zijn debuut in Nederland. Vinfast heet het Vietnamese merk, dat na het Chinese MG, Aiways en (binnenkort) Byton en Xpeng de Nederlandse automarkt zal bestormen.