Jifke Haarsma en Bart Achterkamp hebben plannen voor een eikelboerderij. Eikelmeel is zeer geschikt om te verwerken tot iets lekkers.
Volledig scherm
Jifke Haarsma en Bart Achterkamp hebben plannen voor een eikelboerderij. Eikelmeel is zeer geschikt om te verwerken tot iets lekkers. © Robin Hilberink

Als het aan Jifke en Gerben ligt, is eikels eten straks heel gewoon

Ons land barst van de eikels. Waarom eten we die niet? Gerben Achterkamp en Jifke Haarsma hebben een plan bedacht om rond hun boerderij in Twente eikels te gaan oogsten en te verwerken tot voedzaam meel. „Het is hartstikke lekker.''

  1. Hardhandige aanhouding in Almere-Stad
    Play

    Hardhandi­ge aanhouding in Almere-Stad

  2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
    Play

    Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie