Volledig scherm
© Shutterstock

Als het eten maar lekker is; voedsel bepaalt vakantiebestemming

Vakantie al geboekt? Dan is er een grote kans dat je in je keuze geleid bent door het eten en drinken dat in je land van bestemming wordt aangeboden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat voor bijna de helft van de Nederlanders het lokale eten en drinken de keuze voor de vakantiebestemming bepaalt.

In de enquête van booking.com onder 50.000 respondenten gaf 61 procent aan dat goed eten en drinken de voornaamste reden was voor de keuze van hun vakantiebestemming. Nederlanders laten zich minder leiden door eten en drinken in hun keuzes dan gemiddeld, maar toch kiest ruim 44 procent van de Nederlandse respondenten een bestemming vanwege het lokale eten en drinken.

Daarnaast gaf 49 procent aan dat ze zelfs nog avontuurlijker willen zijn in hun voedselkeuze en dus ook hun vakantiekeuzes. Bij de ondervraagde 'millennials' was dit zelfs 60 procent. Volgens booking.com draagt de grote hoeveelheid foto's van reizen en eten op sociale media bij aan deze trend. Als gevolg hiervan geeft ongeveer een derde van de ondervraagden aan dat ze meer voedselfoto's willen nemen. Om je voor te bereiden en te helpen in je keuzes, publiceerde de site ook de beste bestemmingen om lokale gerechten te proeven.

Beste voedselbestemmingen

- Ipoh, Maleisië
- Kaohsiung, Taiwan
Nagoya, Japan
- Johor Bahru, Maleisië
João Pessoa, Brazilië
Ho Chi Minhstad, Vietnam
- Sarajevo, Bosnië en Herzegovina
- Colmar, Frankrijk
- Lima, Peru
- Catania, Italië
- Belgrado, Servië

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

Geef je mening over AD Reizen

Vul onderstaande enquête in en maak kans op een cadeaubon van Bol.com t.w.v. 25 euro.

reizen