Volledig scherm
PREMIUM
Verlangen naar vlees: vegetariër blijven is lastig, weet Jonathan Safran Foer. Foto ter illustratie. © Shutterstock

‘Als wij stoppen met vlees eten, stopt de ontbossing’

interviewDe beste manier om onze planeet te redden is minder vlees eten, betoogt bestsellerauteur Jonathan Safran Foer in zijn nieuwe boek Het klimaat zijn wij. Al worstelt hij daar zelf ook nog steeds mee. ‘Ik ken alle redenen om geen dierlijke producten te eten, maar het blijft lastig.’

Vanuit zijn woonplaats New York is Jonathan Safran Foer naar Amsterdam gekomen om zijn nieuwe boek te promoten. In Het klimaat zijn wij onderzoekt hij wat ‘gewone stervelingen’ tegen klimaatverandering kunnen doen. Zonder lijdzaam te wachten op actie van onze overheid, Shell of China.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.