Altijd aan het hannesen? Zo maak je de barbecue wél goed aan

Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de eerste aflevering beantwoordt hij de vraag: hoe maak je je BBQ aan?

Niets zo vervelend als gasten in de tuin die je vol verwachting aanstaren terwijl je wanhopig je barbecue probeert aan te krijgen. Geen stress, met een beetje geduld en de juiste middelen lukt het wel, aldus Marvin Mumu. Dit zijn zijn tips om de barbecue aan te slingeren:

1 Gebruik de juiste materialen. Voor het aanmaken heb je het volgende nodig: een barbecue, aanmaakblokjes, houtskool en briketten.

2 Begin op tijd. ,,Begin een uurtje voor je gasten komen", zegt Mumu. ,,Dan is je vuur goed als ze aankomen.”

3 Leg een paar aanmaakblokjes in de barbecue. Een goed vuur begint met het aansteken van de aanmaakblokjes. ,,Leg daar wat houtskool op. En wacht daarna tot het goed warm is. Dat kan wel een kwartiertje duren."

4 Wees geduldig. Je hoeft niet te blazen of te wapperen om het vuur te laten oplaaien. Dat is nergens voor nodig, aldus Mumu. Leg als het vuur is gaan gloeien (dat zie je aan de grijze, rode gloed) de briketten erbij.

5 Maak warmtezones. ,,Als je in de ene hoek wat meer briketten legt dan in de andere, maak je een hete en een minder hete zone. ,,Op die manier kun je het verhitten iets sneller of juist iets langzamer laten verlopen.”

6 Klaar? Invetten! Zodra je barbecue goed heet is, kun je beginnen met het invetten van het rooster. Dan kan het barbecueën beginnen!

Volledig scherm
Marvin Mumu helpt de beginnende BBQ’er op weg. © AD
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.