Volledig scherm

Amerikanen introduceren geestverruimende Valentijnschocolade

Nu cannabis legaal is in enkele Amerikaanse staten, kunnen geliefden elkaar daar met Valentijnsdag chocolade geven met cannabis erin. Een moderne variant van de aloude 'spacecake'. 

De merken Défoncé Chocolatiers, Satori Chocolates en Lord Jones uit Californië hebben repen ontwikkeld die het geestverruimende ingrediënt tetrahydrocannabinol (THC) bevatten. 

 Valentijnsdag is traditioneel een dag waarop veel chocolade over de toonbank gaat. De makers bieden verschillende smaken, van wilde aardbeien met melkchocolade en bosbessen met bittere chocolade bij Satori tot hazelnoot, koffie en mintchocolade van Défoncé. Lord Jones heeft repen, maar ook karamel, bedekt met chocola en zeezout.

Het eten van deze geestverruimende chocola is overigens niet zonder gevaar, waarschuwt Los Angeles Times. Roken heeft een ander effect dan het opeten van THC en wie er te veel van eet, kan hallucinaties krijgen of paranoïde raken. 

In Nederland is cannabis-chocolade ook te koop, maar of die hetzelfde effect hebben valt te betwijfelen. Alleen voedingswaren met minder dan 0,2 procent THC erin is toegestaan. Van Hanf Natur verkoopt drie smaken met hennep erin. Het Amsterdams Mumu Moons verkoopt bonbons met een kleine hoeveelheid THC. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.