PREMIUM
Amsterdamse topkwaliteit in dit Utrechtse restaurant (maar de houten stoelen mogen terug naar de kantine)
GOUDEN POLLEPELHet huisnummer hing toch al aan de gevel in de Utrechtse Biltstraat. Vandaar de naam Forty8. De drempel voorbij treffen we, haaks op deze ogenschijnlijke eenvoud, een complexe totaalbeleving: Mediterranée meets Japan. Maar wát een heerlijke match!
Eigenaar Pim Tusveld stampte eens zijn hoofd vol met management- en businesszaken, maar liet uiteindelijk zijn kokshart spreken. We zien hem dan ook achter de kachel. In het voorportaal houdt Lex Brabander de gasten bezig, vice versa. Brabander is de buurman die enkele maanden geleden nieuwsgierig informeerde naar vacatures, zo vertelt hij openhartig bij het schenken van een riesling.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Jij wilt afvallen, maar je partner eet de hele tijd chips? Diëtiste geeft 9 tips om daarmee om te gaan
Hoe moeilijk is het om gezond te eten, als je partner niet meedoet? Voor veel mensen herkenbaar. De ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha. -
PREMIUMgouden pollepel
Italiaanse barbecuekost schaft de pot bij Oliva, maar de smaken en kruiden zijn ver te zoeken
De presentatie mag er best zijn, van de gerechten in restaurant Oliva in Amersfoort. Maar de smaken van de vis en de Siciliaanse kruiden zijn ver te zoeken, constateert Gouden Pollepel-recensent Marco Bosmans. -
PREMIUM
Berlijn, Barcelona en Marokko: zo gaat Femke (49) elk jaar gratis op vakantie
Je moet je huis netjes en schoon achterlaten voordat je vertrekt, maar dan kun je gratis vakantie vieren in het huis van een ander. Femke Breukels uit Utrecht is fanatiek huizenruiler: ,,We hebben al 10.000 euro bespaard.’’ -
PREMIUMmet video
Warmtepomp wordt kleiner en minder lelijk
Nederland moet massaal aan de warmtepomp. Maar zo klein zijn ze niet, dus waar laat je zo’n ding? En waarom zien die buitenunits eruit als een koelwagen? Een kijkje op de VSK Installatiebeurs. -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen.
-
PREMIUMgouden pollepel
Zeebaars steelt de show, maar de sla verdrinkt in een azijnbad bij O.T.T.O
Thomas, Vincent, Anton en Laurens sloegen in 2019 de culinaire handen ineen in O.T.T.O: Other Than The Others. Benieuwd of die vier handen op mijn buik daadwerkelijk verschil maken in Wijk bij Duurstede. -
Koken & Eten
Eten verkopen op de vrijmarkt: waarom je kind misschien met zijn cake naar huis terugkeert
In het hele land verkopen kinderen en volwassenen morgen de spullen van hun zolder, uit hun kelder of hun schuur vanaf een kleedje. Maar wat als je geen gebruikt speelgoed of puzzels, maar zelfgemaakte etenswaren wilt verkopen? Dat mag lang niet altijd. 'Veel gemeenten zeggen: doe maar niet'. -
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin.