Volledig scherm

Apart: Hippe koffiebar zonder het zwarte goud

Door klimaatverandering kunnen we binnenkort mogelijk niet meer van ons dagelijkse bakkie troost genieten. Vandaag is het begin van het einde: de eerste koffiebar zonder een druppel koffie is geopend.

Weet je dat er ook een avocado-winkel is?

Dagelijks drinken we wereldwijd maar liefst 2,25 miljard kopjes koffie. In Nederland dragen we daar flink aan bij: we slaan gemiddeld 3,7 bakjes pleur per dag achterover. Daarmee behoren we tot de top 3 van grootste koffiegebruikers ter wereld, blijkt uit recent onderzoek van Solidaridad. Er is alleen een groot probleem. De vraag naar koffie stijgt, maar de koffieteelt wordt bedreigd door klimaatverandering.

Om ons voor te bereiden op deze periode zonder koffie opent vandaag de 'Geen Koffiebar'. Hier vind je alles in een kop, behalve het zwarte goud. Ook vind je er een hulpkit die je helpt in je voorbereiding op een wereld zonder koffie. Denk hierbij aan plakkers die de oogleden ophouden, een koffieklontje waarbij je wegdroomt van een ouderwets lekkere koffiesmaak, de Wunderkoffie met koffiegeur of opwekkende snoepjes met koffiesmaak.

Volledig scherm

Door middel van de winkel en onderstaande humoristische video vraagt Solidaridad aandacht voor het koffieprobleem en wordt Nederland opgeroepen om ons bakje troost te redden.

Wil je de Geen Koffiebar bezoeken? Deze bevindt zich aan de Vijzelgracht 41 in Amsterdam en is van 1 tot en met 10 december 2017 dagelijks van 09:00 uur tot 17:00 uur geopend.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.