Apart: Hippe koffiebar zonder het zwarte goud
Door klimaatverandering kunnen we binnenkort mogelijk niet meer van ons dagelijkse bakkie troost genieten. Vandaag is het begin van het einde: de eerste koffiebar zonder een druppel koffie is geopend.
Dagelijks drinken we wereldwijd maar liefst 2,25 miljard kopjes koffie. In Nederland dragen we daar flink aan bij: we slaan gemiddeld 3,7 bakjes pleur per dag achterover. Daarmee behoren we tot de top 3 van grootste koffiegebruikers ter wereld, blijkt uit recent onderzoek van Solidaridad. Er is alleen een groot probleem. De vraag naar koffie stijgt, maar de koffieteelt wordt bedreigd door klimaatverandering.
Om ons voor te bereiden op deze periode zonder koffie opent vandaag de 'Geen Koffiebar'. Hier vind je alles in een kop, behalve het zwarte goud. Ook vind je er een hulpkit die je helpt in je voorbereiding op een wereld zonder koffie. Denk hierbij aan plakkers die de oogleden ophouden, een koffieklontje waarbij je wegdroomt van een ouderwets lekkere koffiesmaak, de Wunderkoffie met koffiegeur of opwekkende snoepjes met koffiesmaak.
Door middel van de winkel en onderstaande humoristische video vraagt Solidaridad aandacht voor het koffieprobleem en wordt Nederland opgeroepen om ons bakje troost te redden.
Wil je de Geen Koffiebar bezoeken? Deze bevindt zich aan de Vijzelgracht 41 in Amsterdam en is van 1 tot en met 10 december 2017 dagelijks van 09:00 uur tot 17:00 uur geopend.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Barbecue-gekte slaat toe: waarom mensen steeds luxere barbecues en ‘beter’ vlees kopen
Met mooi weer komen ze massaal uit de schuur: de barbecue. Leveranciers van barbecues en barbecuevlees merken het direct. Ray van Voorthuijzen van Rays Barbecue Place in Alphen en Willem Zwart van The Smoke Pit in Schoonhoven zien bovendien na twee jaar corona dat de vraag naar betere en luxe barbecues toeneemt. -
De gekste cafés ter wereld: eenhoorns, poep en honden
Ga je binnenkort op vakantie naar Thailand? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Unicorn Café in Bangkok. Vind je dit al bizar? Er zijn over de hele wereld cafés die nóg gekker zijn. -
PREMIUM
Jet (23) wil de allerbeste kok van de wereld worden, en is hard op weg: ‘Stond op mijn 13e al in de keuken’
Als klein meisje wist ze al dat ze kok wilde worden. Nu werkt Jet Loos (23) uit Roelofarendsveen in de keuken van een Noors sterrenrestaurant en is ze in de race voor een prestigieuze titel: World’s Best Young Chef. -
Tikkie lanceert functie voor uitgaven van groepen: ‘We vonden dit een logische stap’
Betaaldienst Tikkie lanceert vandaag een nieuwe functie: Groepie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel: een tikkie. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden.
-
Deze nieuwe Starbucks drankjes zijn te mooi om op te drinken
Het aftellen tot de feestdagen is begonnen. In aanloop naar kerst komt de Amerikaanse keten Starbucks met de lekkerste smaken koffie en warme chocolademelk. Dit jaar variëren de smaken van toffee en speculaas tot advocaat en karamel. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit terras in Lissabon heeft fantastisch uitzicht, maar op je drankje moet je even wachten
Een lange rij mensen staat er hartje Lissabon voor de iconische Santa Justa-lift. Bovenin vergapen toeristen zich aan het uitzicht over de stad, met de Taag in de verte. Om de hoek bij de historische Carmoklooster luistert een groep Spanjaarden naar de verhalen van hun reisleider. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat.