Volledig scherm
© 24Kitchen

Appelplaattaart

We zitten precies tussen de koude wintermaanden en het begin van de lente. Daarom eindigen we deze week met een appeltaart van de bakplaat. Precies wat je nodig hebt om je voor te bereiden op de aankomende warmte.

Ingrediënten (12 porties):
Deeg
- 600 g bloem
- 200 g suiker
- 1 tl zout
- 400 g koude boter
- 2 eieren
- 4 el ijskoud water
120 g paneermeel

Vulling
- 12 appels
- 150 g suiker
- 90 g rozijnen
- 1 el kaneelpoeder
3 el custardpoeder

Benodigdheden:
- Plasticfolie
- Bakpapier
- Bakplaat
- Bloem om te bestuiven
1 eidooier met een scheutje room

Bereidingswijze:
Deeg
Meng de bloem met de suiker en het zout.
- Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Rol twee derde van het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit en leg het op een bakplaat.
- Verwijder het bovenste vel papier.
- Maak een opstaande rand.
- Bestrooi de bodem met paneermeel.
- Hou het overige deeg apart.

Vulling
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Schil de appels, snijd in partjes en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appels in dunne plakjes en meng samen met de suiker, rozijnen, kaneelpoeder en custardpoeder.
- Leg de appel in laagjes over de bodem en druk stevig aan.
- Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter.
- Snijd lange repen van circa 1,5 centimeter breed, leg ze kruislings over de taart in een rastervorm.
- Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met het ei-roommengsel.
- Bak de taart in de oven in circa 40-50 goudbruin en gaar.
- Laat de taart afkoelen.
Lekker met slagroom erbij of een bol vanille-ijs.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen