Volledig scherm
PREMIUM
Afbeelding ter illustratie. © Shutterstock

Artsen weten te weinig van ‘doodsoorzaak nummer 1': roep om voedingsles voor medische studenten

Artsen in spé krijgen te weinig les over voeding. En dat terwijl met elf miljoen doden per jaar wereldwijd slechte voeding doodsoorzaak nummer 1 is, zegt Gert Jan Hiddink.

De gepensioneerd hoogleraar voedingsvoorlichting aan de Wageningen Universiteit deed met twee collega’s in Australië en Nieuw-Zeeland onderzoek naar de rol van voeding in medische opleidingen wereldwijd. ,,En die is te klein, vinden afgestudeerde artsen.

Daardoor hebben ze te weinig voedselkennis en voelen ze zich niet voorbereid om patiënten goed te adviseren over behandeling of het voorkomen van welvaartsziektes. Uit een recent onderzoek bleek dat maar 10 procent van de afgestudeerden er vertrouwen in heeft dat ze goed zouden kunnen adviseren rond obesitas’’, aldus Hiddink. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.