Volledig scherm
© 24Kitchen

Aziatische sla-bakjes

Het weekend is nog maar een paar uurtjes van ons verwijderd. Met deze lekkere Aziatische sla-bakjes begin je het weekend snel én lekker. 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- Zonnebloemolie
- 600g half-om-half gehakt
- 250g rijstmie
- 2el sojasaus
- 2el rijstazijn
- 1el pindakaas
- 1 bos bospenen
- 100 g cashewnoten
- 1 bosje bosuien
- 1 krop ijsbergsla

Bereiding:
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de peper en knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in circa 6 minuten goudbruin.
- Gaar de rijstmie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel koud met water. Laat de mie goed uitlekken en meng er een beetje olie door.
- Schenk de sojasaus en rijstazijn bij het gehakt en voeg de pindakaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe en roer het geheel goed door.
- Schil en snijd de wortels in hele dunne reepjes. Snijd de bosui in fijne ringetjes.
- Hak de cashewnoten fijn en voeg toe aan het gehakt.
- Pluk de ijsbergsla voorzichtig van de krop zodat het een bakje wordt en vul met een beetje rijstmie, bosui, wortel en het gehakt.

Fijn weekend en eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.