Volledig scherm
© 24Kitchen

Bacon en spruiten uit de oven

24KitchenWe hakken de week doormidden met deze bacon en spruiten uit de oven. Haal snel de boodschappen in huis en duik de keuken in!

Ingrediënten voor 4 personen:
4 zoete aardappels
- 1 kg spruiten
- 12 plakjes bacon
- Olijfolie om in te bakken
- 1 rode peper
- 1 bos bladpeterselie
- 1 citroen
- Olijfolie extra vierge
- 50 ml balsamicoazijn
- 200 g feta

Extra nodig:
- Bakpapier
- Pureestamper

Bereiding:
 - Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Breng de aardappels in water met een beetje zout aan de kook en kook ze in circa 15 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Verdeel de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Scheur de plakjes bacon in stukjes en verdeel over de spruiten. Besprenkel met een beetje olijfolie om in te bakken en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak het geheel 20-25 minuten in de oven.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in halve ringetjes.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Giet de aardappels af, stamp met een pureestamper tot een grove puree en meng de peterselie en de rode peper erdoor. Breng op smaak met sap van de citroen en een scheut olijfolie extra vierge.
- Haal de spruiten uit de oven en besprenkel met balsamicoazijn.

Serveren:
- Schep de spruiten en zoete aardappelpuree op bord en verbrokkel de feta over de aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.