Bart (links) en Tom Grobben op het erf bij de boerderij bij Enschede met zelfgeteelde soja en de melk die ze ervan hebben gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart (links) en Tom Grobben op het erf bij de boerderij bij Enschede met zelfgeteelde soja en de melk die ze ervan hebben gemaakt. © Reinier van Willigen

Bart en Tom hebben een nieuw beroep: sojamelkboer

Hun ‘melk’ gaat vanaf volgende week in de cappuccino in een horecagelegenheid in Enschede. Boerenzonen Bart en Tom Grobben zijn de eerste sojamelkboeren van Twente.

  1. Hoe de Dordtse frikadel om zeep werd geholpen door de gladde, zompige frikandel
    PREMIUM
    Dordt Eigen-Aardig

    Hoe de Dordtse frikadel om zeep werd geholpen door de gladde, zompige frikandel

    Het is geen wereldschokkende nieuws. En deze krant was onwetend en besteedde er dus geen aandacht aan. Maar er is weer een Dordts icoon verdwenen: de frikadel. Al een paar maanden geleden werd de laatste gefabriceerd. ,,Maar’’, zal een culinair onderlegde Dordtenaar zeggen: ,,Er worden toch nog steeds frikandellen verkocht?’’ Jazeker, maar dat zijn frikandellen, de Dordtse frikadel heeft echt het commerciële loodje gelegd.