Volledig scherm
BBQ-kip met pittige maïskolven © Shutterstock

BBQ-kip met pittige maïskolven

We steken de barbecue nog één keer aan voordat we hem in de schuur parkeren tot volgend jaar. En die laatste keer maken we speciaal met kippenvleugels en pittige maïskolven met koriander en boter. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4 personen
Bereiding: 45 minuten (+ 3 uur marineren)

Ingrediënten:

Kippenvleugels:
- 4 sinaasappels
- 2 teentjes knoflook
- 5 el vloeibare honing
- 2 tl cayennepeper
- 2 el olijfolie
- 1 kg kippenvleugels

Maïs
4 maïskolven
- 150 g boter
- 1 bos koriander
- 1 chilipeper
- 1 limoen
- zoutvlokken

Benodigdheden: 
Barbecue, vijzel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.