Volledig scherm
© iStock

Belgische zakenman wil lunch kopen, maar blijkt 100 miljard euro rood te staan

Een Belgische ondernemer schrok zich vorige week een ongeluk toen hij een broodje wilde kopen. De transactie mislukte, omdat er niet genoeg geld op zijn rekening stond. Hij bleek 100 miljard euro(!) in het rood te staan. 

Frédéric d’Aspremont ontdekte het gigantische gat op zijn bedrijfsrekening vorige week dinsdag. Tussen twee afspraken door wilde hij een broodje kopen, maar de man bleek z’n lunch niet te kunnen betalen. De Belg was ervan overtuigd dat er genoeg geld op zijn rekening stond, maar raadpleegde voor de zekerheid toch zijn bank-app.

De man was met stomheid geslagen toen hij zag dat het saldo van zijn bedrijfsrekening bij de bank Belfius 99.999.996.506,16 euro  onder nul was gezakt. De man deelde een schermafbeelding van het negatieve saldo op Facebook. ‘Dank je Belfius’, schreef hij erbij. En ook: ‘Beter om geen hartpatiënt te zijn.’

De man nam meteen contact op met zijn bank. Het bedrijf liet volgens hem weten dat het waarschijnlijk om een fout ging, maar de ondernemer nam met die uitleg geen genoegen. ,,In het begin is het misschien grappig, maar het bezorgt toch een hoop stress”, zegt hij tegen de Belgische site La Dernière Heure. Zo vreesde Frédéric dat hij voor onbekende kosten zou moeten opdraaien of rente zou moeten betalen.

De Belfius-klant moest naar eigen zeggen hemel en aarde bewegen om schot in de zaak te krijgen. Het blijft nog steeds een raadsel waarom zijn rekening plots met bijna 100 miljard euro in het rood stond. ,,Een bug, het kan gebeuren”, relativeert Frédéric de gebeurtenissen op basis van de uitleg van Belfius. De bank heeft de fout intussen rechtgezet, waardoor het saldo van de Belg opnieuw normale waarden vertoont. ,,Het is erg druk geweest om alles geregeld te krijgen, maar gelukkig is het goed afgelopen.”

De bank heeft tegenover lokale media niet gereageerd.

Even de stress van je afschudden, dat gaat lekker met een relaxte lunch met een letter van kroket: 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.