Belgische zakenman wil lunch kopen, maar blijkt 100 miljard euro rood te staan
Een Belgische ondernemer schrok zich vorige week een ongeluk toen hij een broodje wilde kopen. De transactie mislukte, omdat er niet genoeg geld op zijn rekening stond. Hij bleek 100 miljard euro(!) in het rood te staan.
Delen per e-mail
Frédéric d’Aspremont ontdekte het gigantische gat op zijn bedrijfsrekening vorige week dinsdag. Tussen twee afspraken door wilde hij een broodje kopen, maar de man bleek z’n lunch niet te kunnen betalen. De Belg was ervan overtuigd dat er genoeg geld op zijn rekening stond, maar raadpleegde voor de zekerheid toch zijn bank-app.
De man was met stomheid geslagen toen hij zag dat het saldo van zijn bedrijfsrekening bij de bank Belfius 99.999.996.506,16 euro onder nul was gezakt. De man deelde een schermafbeelding van het negatieve saldo op Facebook. ‘Dank je Belfius’, schreef hij erbij. En ook: ‘Beter om geen hartpatiënt te zijn.’
De man nam meteen contact op met zijn bank. Het bedrijf liet volgens hem weten dat het waarschijnlijk om een fout ging, maar de ondernemer nam met die uitleg geen genoegen. ,,In het begin is het misschien grappig, maar het bezorgt toch een hoop stress”, zegt hij tegen de Belgische site La Dernière Heure. Zo vreesde Frédéric dat hij voor onbekende kosten zou moeten opdraaien of rente zou moeten betalen.
De Belfius-klant moest naar eigen zeggen hemel en aarde bewegen om schot in de zaak te krijgen. Het blijft nog steeds een raadsel waarom zijn rekening plots met bijna 100 miljard euro in het rood stond. ,,Een bug, het kan gebeuren”, relativeert Frédéric de gebeurtenissen op basis van de uitleg van Belfius. De bank heeft de fout intussen rechtgezet, waardoor het saldo van de Belg opnieuw normale waarden vertoont. ,,Het is erg druk geweest om alles geregeld te krijgen, maar gelukkig is het goed afgelopen.”
De bank heeft tegenover lokale media niet gereageerd.
Even de stress van je afschudden, dat gaat lekker met een relaxte lunch met een letter van kroket:
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Slager Arend pleit voor minder vlees: ‘Ik eet drie keer per week vegetarisch’
Arend ten Wolde (33) is slager, maar pleit toch voor minder vlees op het menu. Zelf eet hij drie keer per week vegetarisch. ‘Er moet iets veranderen.’ -
Koken & eten Dit zijn de beste bakboeken van 2019 (volgens de experts)
Er kwamen dit jaar genoeg nieuwe bakboeken uit, maar welke zijn echt de moeite van het kopen waard? Experts en andere veelbakkers vertellen over hun favorieten van 2019. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de favoriete gerechten van Charles Dickens
Voor velen is december de maand waarin Dickens, auteur van het beroemde A Christmas Carol, herleeft. Josephine Leeuwenhoek maakte een boek met recepten en anekdotes op basis van het werk van Charles Dickens. -
PREMIUM
Gouden Pollepel Het eten is uitstekend, maar ober steelt show bij Gastrobar Ster
Voor de rubriek De Gouden Pollepel bezoekt en beoordeelt het AD Rotterdams Dagblad wekelijks een restaurant in de regio. Deze week: Gastrobar Ster aan de Jericholaan in Rotterdam-Kralingen. De gastheer doet van alles waar de gast in theorie van gruwt, maar verrassend genoeg werkt zijn onemanshow hier juist sfeerverhogend. -
Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox
Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.
-
Koken & Eten Brein obese kinderen werkt hen tegen bij verleidingen
Kinderen met een te hoge BMI hebben een dunnere prefrontale contex. Dat blijkt een nieuwe studie van de universiteit van Vermont. Daardoor zouden ze het moeilijker hebben om gezonde keuzes te maken dan kinderen met een normaal gewicht. -
Wat Eten We Vandaag: Choco-pretzelijstaart
Pretzels in een taart? Jazeker. De combi van zout met zoet – weten we inmiddels maar al te goed – is een geniale vondst. Zoek niet verder: deze taart hééft het. -
PREMIUM
Koken & eten In dit restaurant klonk een avond lang alleen zacht gefluister
Voor veel mensen is eten in een druk restaurant geen optie. Speciaal voor hen hield een restaurant in Deurne een prikkelarme avond. Hans van de Ven, verslaggever van het Eindhovens Dagblad ging erheen.