Ben & Jerry's uit kritiek op Trump met nieuwe smaak

Ben & Jerry's komt vandaag met een nieuwe smaak, en spreekt zich hiermee expliciet uit tegen de regering van Trump. De nieuwe ijssoort Pecan Resist bevat een anti-Trumpboodschap onder de deksel. 

Ben & Jerry’s vindt dat zij niet langer kan zwijgen over het beleid van President Trump in de Verenigde Staten. Een beleid dat volgens het bedrijf tientallen jaren van vooruitgang afbreekt op het gebied van discriminatie, gendergelijkheid, klimaatverandering, LHBTQ-rechten en vluchtelingen- en immigrantenrechten. 

Bij het openen van de deksel treffen consumenten de volgende boodschap aan: ,,Together, we can build a more just and equitable tomorrow. We can peacefully resist the Trump administration’s regressive and discriminatory policies and build a future that values inclusivity, equality, and justice for people of color, women, the LGBTQ community, refugees, and immigrants.’’ Vrij vertaald: ,,Samen kunnen we een betere toekomst maken. We kunnen op vreedzame wijze in verzet komen tegen Donald Trumps discriminerende en retrograde politiek en een toekomst bouwen met waarden als inclusiviteit, gelijkheid en rechtvaardigheid voor mensen met een kleur, vrouwen, de LHBTQ-gemeenschap, vluchtelingen en immigranten.’’

De smaak zelf bestaat uit chocolade-ijs met donkere en witte stukken fudge, pecannoten, walnoten en amandelen met fudge. Pecan Recist is alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar en kost 6.99 dollar. 

Volledig scherm
© Ben & Jerry's PR

Spekkoek

Het is misschien geen Ben & Jerry's, maar ook lekker. In het onderstaande filmpje vind je een recept voor het maken van spekkoek. 

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.