Volledig scherm
© Photo News

Beste dessertchef ter wereld helpt je op je kilo's te letten

Op de weegschaal staan en een getal zien dat je niet bepaald gelukkig maakt: het overkomt de besten, ook chef-kok en beste patissier ter wereld Roger van Damme (47). Hij besloot er iets aan te doen. Nu wil de Nederlander iedereen helpen die in hetzelfde schuitje zit.

Doet het Pronokal-dieet een belletje rinkelen? Dan ken je het misschien als het zogenoemde wonderdieet dat Bart De Wever, oud-burgemeester van Antwerpen, enkele jaren geleden gevolgd heeft. Ondertussen zijn velen in zijn voetsporen gestapt, waaronder dus ook Roger van Damme, de Nederlandse kok die in Antwerpen furore maakt met zijn lunch-lounge Het Gebaar. Tijdens de eerste, strengste fase van dit dieet is het de bedoeling dat je jouw lichaam zoveel mogelijk suiker ontzegt, zodat het op zoek gaat naar andere energiebronnen. Wat er dan nog op het menu staat? Vooral veel proteïnepoeders en groenten.

,,Het doel is om je voedingspatroon aan te passen'', zegt Van Damme. ,,Als je elke dag een zonde blijft begaan, zal het je niet lukken. Pronokal is echt iets voor doorzetters, mensen met karakter. Je kan het vergelijken met huiswerk dat je krijgt van school. Als je dat nooit maakt, dan zak je uiteindelijk voor je examen. Ook als je het Pronokal-dieet niet volhoudt, haal je het einde van de rit niet."

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.