Volledig scherm

Bestel eens een broodje larven

Wereldwijd eten ruim 2 miljard mensen regelmatig insecten, maar in het westen is deze voedingsbron nog niet erg ingeburgerd. Toch probeert de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO ons te enthousiasmeren voor het eten van insecten.

Volgens voorspellingen zullen er in 2050 9 miljard mensen op aarde rondlopen en om al deze mensen van voedsel te voorzien, moeten we creatief zijn. Volgens de FAO kan het eten van insecten hier een belangrijke rol in spelen. Eet daarom eens een broodje larven als lunch, is de boodschap. 

Insecten bevatten namelijk veel proteïnen, vitamines en eiwitten. Daarbij komt ook nog het voordeel dat bijvoorbeeld krekels minder voeding nodig hebben om hetzelfde niveau proteïnen te produceren als de dieren die we gewend zijn te eten. In vergelijking met koeien is dat zes keer zo weinig, ze hebben vier keer zo weinig nodig als schapen en twee keer zo weinig als varkens en kippen. Ze stoten daarnaast ook minder broeikasgassen uit.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.