ANP
Volledig scherm
© ANP

‘Bestrijdingsmiddelen in rode wijn van AH, Jumbo en Lidl’

Koken & etenRode bordeauxwijn van drie supermarkten bevat een bestrijdingsmiddel. Het gaat om glyfosaat, dat ook blijkt voor te komen op fruitsoorten. Dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma EenVandaag. Volgens de supermarkten voldoen de wijnen aan de regels.

16 reacties

 • Elisa deJong

  2 weken geleden
  Wij slimme mensen van deze tijd met vele wetenschappers… begrijpen desalniettemin niet, dat hierdoor ons eigen graf wordt gegraven. Parkinson is explosief gestegen… door deze troep,, ohh, wat zijn wij toch intelligent…
 • Bas Bie

  1 maand geleden
  Bestrijdingsmiddelen hebben niets met de kwaliteit te maken alleen met de prijs Bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om geen onderhoud te hoeven doen aan de wijngaard (kosten) Het streven naar een duurzame wijnbouw heeft consequenties voor de prijs van de wijn. Naast dat het schandalig is dat alle levende wezens in de wijngaard vernietigd worden is het ook slecht voor de gezondheid. Er zijn genoeg wijnboeren die wel aan het milieu en de gezondheid van de consument denken.
 • Mat Van Wijk

  1 maand geleden
  Glyfosfaat had allang volledig verboden moeten worden.
 • L Koenraad

  1 maand geleden
  Glyfosaat = Roundup een middel dat ook onze bijenvolkeren doodt en zoals u weet als de bijen uitsterven is er geen bestuiving meer en sterven wij ook uit (wat overigens voor de wereld een weldaad zou zijn). Wat is er in vredesnaam gebeurd met de strenge Franse, Duitse, Italiaanse en zo normen voor het vervaardigen van wijn?? L.Koenraad
 • Rudy van der Burg

  1 maand geleden
  Sowieso is het beter om zoveel mogelijk biologisch te kopen en te eten. Niet alleen voor jezelf, ook voor het milieu en de boeren in vaak armere landen die ziek worden omdat wij goedkope cashewnootjes, rijst of bananen willen hebben. En als iedereen biologisch koopt wordt het vanzelf goedkoper. We leven in een rijk land en kunnen dit makkelijk betalen, uitzonderingen daargelaten.