Volledig scherm

Bewaar jij wijn altijd al verkeerd?

Je hebt het jezelf vast wel eens afgevraagd: waarom zijn wijnrekken altijd horizontaal en niet verticaal? Waarom bewaren we wijnflessen op deze manier? Het heeft een belangrijke reden.

Als je een ongeopende wijnfles rechtop laat staan, is de kans groot dat de kurk uitdroogt. Doordat de kurk uitdroogt komt er makkelijk zuurstof in de fles. Als er eenmaal zuurstof in de fles zit, gaat dit ten koste van de kwaliteit van de wijn. De wijn gaat daardoor veel minder lang mee. 

Door de fles neer te leggen is de kurk altijd vochtig waardoor deze niet kan uitdrogen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de wijn goed. De komst van de schroefdop heeft hier verandering in gebracht. Deze flessen kunnen rechtop staan zonder kwaliteitsverlies. 

Zorg dat je dus alle wijnflessen met kurk horizontaal in het wijnrek legt. Zo blijft de kwaliteit het beste en kun je nog lang van je wijntje genieten. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.