Volledig scherm
© ANP

Bezorgservice boodschappen zetten zich schrap voor kerst

Wie niet zelf wil sjouwen met de kalkoen, de wijn en de ijstaart doet er goed aan om snel te bestellen bij zijn favoriete bezorgservice. Jumbo, AH en Picnic verwachten grote drukte.

Volledig scherm
© AH

De bezorgservice draait met kerst op volle toeren. Albert Heijn verwacht in de week ervoor een kwart meer omzet en zet 2600 bezorgers in om de boodschappen op tijd bij de klant te krijgen.

,,We hebben extra tijdslots toegevoegd, ook op zondag 23 december en de klanten geïnformeerd dat zij alvast hun tijdslots kunnen vastleggen”, meldt woordvoerder Pauline van den Brandhof. 

Dit jaar bezorgt Albert Heijn voor het eerst 8 dagen achtereen boodschappen, verspreid over 16 diensten. Die tijdslots lopen al aardig vol, zegt Van den Brandhof, al kan zij niet zeggen of er regio's zijn waar bestellen niet meer mogelijk is. 

Volgens de woordvoerder gaan er in de laatste drie dagen voor kerst bijna 17 miljoen dozen en kratjes met producten naar alle Albert Heijn-winkels. 

Ook bij Picnic is het volle bak. ,,We hebben in december extra bezorgtijden toegevoegd, maar die zijn nog niet vol want je kunt vanaf tien dagen van tevoren bestellen”, aldus eigenaar Michiel Muller. ,,Vanwege de drukte gaan we in alle steden ook op 23 december bezorgen.” Bezorgen op zondag gebeurt in reguliere weken in circa de helft van de steden waar Picnic actief is.

De drukte is extra voelbaar doordat klanten meer bestellen en andere items bestellen. ,,Ze kopen andere en luxere producten.” Zo gaan er naar verwachting 80 keer zoveel Viennetta-ijstaarten naar de klanten, zal dertig procent van de klanten een kerststol bestellen en zullen er 12.000 kilo kerstkransje in de wagens van Picnic meegaan. 

Kerstaankopen

Quote

De klant eet nog steeds verrassend traditio­neel

Michiel Muller, Picnic

Bij de echte kerstaankopen horen volgens Muller ook ragout, cranberries, vers geperste sappen, afbakbroodjes, slagroom, gourmetschotels en sauzen. ,,De klant eet nog steeds verrassend traditioneel”, stelt Muller. Toch signaleert hij, net als AH in de omstreden Allerhande, een ‘lichte’ trend naar modernere kookvormen, zoals vegetarisch en veganistisch. 

Voor Jumbo is het vanaf morgen naar verwachting gillend druk bij de bezorgservice. ,,Vanaf dinsdag kunnen klanten bestellen, dus er is nog beschikbaarheid”, zegt Mariska Bergmans. ,,We roepen wel op om op tijd de boodschappen te bestellen, want je ziet dat online bestellen populair wordt.” 

Voor wie de voorbereidingen voor de sintviering nog in volle gang zijn: zo maak je zelf een banketstaaf:

  1. Bijna niemand kent ze, maar deze tweelingzussen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    Bijna niemand kent ze, maar deze tweeling­zus­sen verkopen miljoenen flessen frisdrank

    De Nederlandse tweelingzussen Raissa en Joyce de Haas (28) maken vanuit Londen furore met hun luxe en suikervrije frisdrankjes. De twee - geboren in Helmond, getogen in Antwerpen - richtten vijf jaar geleden Double Dutch Drinks op en verkochten al meer dan 10 miljoen flessen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de jonge ondernemers in de prestigieuze 30 under 30 Europe-lijst gezet. ,,Wij waren nooit zo van het bier.’’