Volledig scherm
© Goffe Struiksma

Bietenblad-broccolisalade met balletjes

De combinatie van de zinkrijke kikkererwten, nitraatrijke biet en de broccoli maakt deze maaltijd niet alleen zeer voedzaam, maar ook nog eens bijzonder lekker!

Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 2 el Griekse yoghurt 0% vet 

- 1 el limoensap

- 1 el fijngehakte muntblaadjes 

- 1 teen knoflook, fijngehakt 

- Peper en zout

- 75 g bietenbladsla

- 75 g broccoliroosjes, in stukjes

- 60 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld 

- 60 g gekookte biet, in kleine blokjes

- 50 g geitenfeta

- 3 el sesamzaad

- 1 el pistachenoten,
grof gehakt

Benodigdheden:
- 2 grote kommen
- Groot bord

Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom de yoghurt, het limoensap, de munt en knoflook.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de bietenbladsla en de broccoliroosjes erdoor, zodat alles bedekt is met de yoghurtdressing. 

- Verkruimel met de hand de kikkererwten grof in een andere grote kom.
- Voeg de biet en de feta toe, breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
- Vorm met de hand een stuk of 6 balletjes.
- Rol de balletjes door het sesamzaad. 

- Schep de salade op een groot bord en leg de balletjes erop.
- Bestrooi met de pistachenoten. 


Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het boek In Perfecte Conditie.
Klik hier voor meer recepten van Ellen Hoog.

Volledig scherm
© Rutger Geleijnse