Volledig scherm
© Goffe Struiksma

Bietenblad-broccolisalade met balletjes

De combinatie van de zinkrijke kikkererwten, nitraatrijke biet en de broccoli maakt deze maaltijd niet alleen zeer voedzaam, maar ook nog eens bijzonder lekker!

Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 2 el Griekse yoghurt 0% vet 

- 1 el limoensap

- 1 el fijngehakte muntblaadjes 

- 1 teen knoflook, fijngehakt 

- Peper en zout

- 75 g bietenbladsla

- 75 g broccoliroosjes, in stukjes

- 60 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld 

- 60 g gekookte biet, in kleine blokjes

- 50 g geitenfeta

- 3 el sesamzaad

- 1 el pistachenoten,
grof gehakt

Benodigdheden:
- 2 grote kommen
- Groot bord

Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom de yoghurt, het limoensap, de munt en knoflook.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de bietenbladsla en de broccoliroosjes erdoor, zodat alles bedekt is met de yoghurtdressing. 

- Verkruimel met de hand de kikkererwten grof in een andere grote kom.
- Voeg de biet en de feta toe, breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
- Vorm met de hand een stuk of 6 balletjes.
- Rol de balletjes door het sesamzaad. 

- Schep de salade op een groot bord en leg de balletjes erop.
- Bestrooi met de pistachenoten. 


Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het boek In Perfecte Conditie.
Klik hier voor meer recepten van Ellen Hoog.

Volledig scherm
© Rutger Geleijnse
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.