Volledig scherm
© 24Kitchen

Bietenspaghetti met gorgonzola en honey-glaced walnoten

Vandaag is paars de kleur van jouw bord, als je deze heerlijke bietenspaghetti met gorgonzola naar binnen hebt gewerkt. Is weer een iets anders dan een normale pasta en staat zo op tafel.

Ingrediënten (4 personen):
5 grote bieten (rood en of andere kleuren)
- 2 el frambozenazijn
- 150 ml slagroom
- 200 g gorgonzola (of andere kaas)
- 50 ml appelsap
- 120 g walnoten
- 3 el honing
- 1 tl five-spice
- 100 g rucola

Bereiding:
Gebruik voor de bietenspaghetti een spirellisnijder. Deze zijn echt overal te koop. Je hebt vast wel eens recepten voorbij zien komen met courghetti. Maar dat kun je natuurlijk ook met andere groente doen. En voor in de winter is biet echt een heerlijke optie!
- Schil de bieten. Draai met een spirellisnijden de bieten tot spaghetti en marineer de biet met de frambozenazijn en een snufje zout en peper. Zet even apart en laat intrekken.
- Verwarm ondertussen in een steelpan de room, appelsap met gorgonzola (als je niet van blauwe kaas houdt kun je ook een andere pittige kaas gebruiken). Voeg wat peper en zout toe aan de saus. Laat de saus kort doorkoken zodat alle kaas goed is opgelost en hij een lobbige dikte gekregen heeft.
- Verwarm een koekenpan. Rooster de walnoten in een droge pan voor circa twee minuten tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Voeg dan de honing toe en carameliseer de noten samen met de honing. Voeg een klein beetje zout en five-spice poeder toe.
- Haal de noten uit de pan en laat deze op wat bakpapier uitlekken (geen keukenrol want dat kleeft direct aan de noten). Gebruik dezelfde pan en doe daar de bietenspaghetti in. Voeg de gorgonzolasaus toe en meng alles door elkaar, laat goed doorwarmen voor circa drie minuten. Je krijgt een prachtige roze kleur pasta. De pasta moet knapperig blijven maar wel goed warm zijn.

Serveren:
Serveer de pasta in een diep bord met wat rucola en de walnoten er overheen. 

Eet smakelijk!

In samenwerking met 24Kitchen en Estée Strooker.

Volledig scherm
© 24Kitchen