Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Bij dit recept begint het pastafetisjisten te knellen in de schaamstreek

Koken & EtenSardijnse chefs leggen hun hele ziel en zaligheid in het maken van pastabolletjes van griesmeel. Iedereen zou ze moeten proeven, vindt Ronald Giphart.

Persoonlijk hou ik er óók helemaal niet van als in recepten ingrediënten staan die niet of nauwelijks te koop zijn bij de supermarkt, markt of toko - dus bij voorbaat excuus. Het gerecht dat ik vandaag wil bereiden, is gemaakt met een bijzondere pasta afkomstig van het Italiaanse eiland Sardinië. Typisch zo’n product waar het bij echte pastafetisjisten begint te knellen in de schaamstreek. Sommige grote supermarkten verkopen het spul, maar wie zijn boodschappen bij een buurtsuper haalt kan de pasta online bestellen of aanschaffen bij een al dan niet Italiaanse delicatessenzaak. Daar zit wel een prijskaartje aan, want voor een halve kilo betaal je al gauw 5 tot 9 euro.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.