Een school tonijnen bij het Galapagos-reservaat.
Volledig scherm
Een school tonijnen bij het Galapagos-reservaat. © REUTERS

Bijna alle blikjes tonijn bevatten ‘ploftonijn’

Koken & etenTonijn in blik, de meest gegeten vissoort in Nederland, is in 93 procent van de gevallen niet duurzaam gevangen. Dit zorgt voor overbevissing en onnodig veel bijvangst die dood overboord wordt gekieperd. De actie Stop Foute Tonijn, die vandaag begint, moet consumenten wakker schudden.

  1. Hoe de Dordtse frikadel om zeep werd geholpen door de gladde, zompige frikandel
    PREMIUM
    Dordt Eigen-Aardig

    Hoe de Dordtse frikadel om zeep werd geholpen door de gladde, zompige frikandel

    Het is geen wereldschokkende nieuws. En deze krant was onwetend en besteedde er dus geen aandacht aan. Maar er is weer een Dordts icoon verdwenen: de frikadel. Al een paar maanden geleden werd de laatste gefabriceerd. ,,Maar’’, zal een culinair onderlegde Dordtenaar zeggen: ,,Er worden toch nog steeds frikandellen verkocht?’’ Jazeker, maar dat zijn frikandellen, de Dordtse frikadel heeft echt het commerciële loodje gelegd.