Volledig scherm
PREMIUM
Lotte Fonteijne heeft thee gekocht. © GUUS SCHOONEWILLE

Biologisch eten populairder: vooral supermarkten profiteren

Koken & etenNederlandse consumenten zijn meer biologische producten gaan eten. Over het eerste halfjaar van 2018 bedroeg de stijging 7 procent. Dat blijkt uit cijfers van de branchevereniging van producenten van biologische producten Bionext. De groei zit bij de supermarkten, de kleinere winkels hebben het moeilijk.

Voor yogadocent Dhyan Singh maakt het niet uit dat biologische producten relatief goedkoper zijn geworden. ,,Ik koop ze toch wel.” Na de kundalini-yogales die hij in Delft geeft, gaat hij altijd even bij EkoPlaza langs voordat hij terug naar Den Haag fietst. ,,Dan heb ik altijd honger.” 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.