In een wijngaard vlakbij Bordeaux worden druiven geplukt.
Volledig scherm
PREMIUM
In een wijngaard vlakbij Bordeaux worden druiven geplukt. © Hollandse Hoogte / AFP

Biowijnen rukken op: ‘Tien jaar geleden zeiden Nederlanders nog: biowijn, dat is toch vies?’

Koken & etenHet aantal wijngaarden in de wereld waar biologische wijn wordt gemaakt, is in vijftien jaar meer dan verviervoudigd. ,,Tien jaar geleden zeiden Nederlanders nog: ‘Biowijn, dat is toch vies?’’’

  1. Mathijs (30) heeft het syndroom van Down en maakt prijswinnende kookvlogs: ‘Wereldberoemd ben ik’’
    PREMIUM
    Video

    Mathijs (30) heeft het syndroom van Down en maakt prijswin­nen­de kookvlogs: ‘Wereldbe­roemd ben ik’’

    Hij heeft het syndroom van Down én maakt prijswinnende kookvlogs. Mathijs Withaar (30) kookt als De Bijna Chef de sterren van de hemel en ondervraagt gewapend met plopkap allerlei mensen die iets van eten weten, van kaasboer tot topkok Herman den Blijker. ,,Ik ben al wereldberoemd, maar wil nog wereldberoemder worden. Dat gaat zeker lukken, ik kan dubbele salto’s met pannenkoeken.”