Volledig scherm
Maaltijd in het vliegveld. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Bizar: restaurant biedt maaltijden uit het vliegtuig aan

Koken & etenLuchtvaartmaatschappij AirAsia meent zulk lekker Aziatisch eten aan boord van haar vliegtuigen te serveren, dat ze restaurants opent die gerechten aanbiedt die zijn gebaseerd op de vliegtuigmaaltijden.

Ze staan meestal niet zo goed bekend, de maaltijden die je als passagier krijgt als je vliegt. Toch zijn die van AirAsia zo goed dat ze er trots op zijn. De eerste prijsvechter in het Aziatische luchtruim heeft in zijn thuishaven Kuala Lumpur een eerste restaurant geopend.

De baas bij AirAsia, Tony Fernandes, voorziet naar eigen zeggen dat de klanten het vliegtuigvoedsel ook op de grond zo smakelijk zullen vinden, dat deze uitspanning uitgroeit tot een keten met vestigingen over heel de wereld. Eind 2020 moeten het er volgens de baas van de restaurant-tak, Catherine Goh, vijf zijn en binnen vijf jaar kunnen het er honderd zijn met behulp van franchising.

Het is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die iets bijzonders doet met het eten. Zo begon een Zwitserse luchtvaartmaatschappij vorig jaar met het uitserveren van kaasfondue gedurende de vluchten.  AirAsia heeft steeds meer activiteiten naast de luchtvaart, vooral op het internet. zoals de BigPay financiële dienstverlening of de reisagent AirAsia.com.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.