The beyond burger komt nu ook naar Nederland
Volledig scherm
The beyond burger komt nu ook naar Nederland © Shutterstock

‘Bloedende’ vegaburger komt naar Nederland en overtuigt zelfs de fanatiekste vleeseters

Koken & etenHij is een gigantische hit in Amerika en komt nu ook bij ons in de supermarkt: de Beyond Burger. Een plantaardige burger die volgens het bedrijf Beyond Meat smaakt, bakt en ‘bloedt’ als een ‘normaal’ exemplaar. Zelfs vleesfanaten zijn onder de indruk.

De schijf bevat 20 gram eiwit, geen soja en is niet genetisch gemodificeerd. Hoewel een plantaardige burger misschien klinkt als iets voor vegetariërs, veganisten of flexitariërs zijn veel vleeseters er ook over te spreken, zegt filiaalmanager Gabriel Domnita van het gerenommeerde restaurant Thrill Grill. Het Amsterdamse bedrijf heeft als eerste restaurant in Nederland de burger geserveerd. ,,Ik ben vroeger zelf kok geweest en was een beetje sceptisch, maar hij is echt gigantisch lekker. Onze gasten geloven amper dat er geen vlees in deze burger zit, de omnivoor kan hier zelfs enorm van genieten.’’

Het nieuwe product is ideaal voor mensen die wel duurzaam willen eten, maar er niet te veel van willen merken, zegt diëtiste Lisa Steltenpool die is gespecialiseerd in plantaardig eten. ,,Veel mensen willen best duurzamer eten, maar geen kwaliteit inleveren. Het vlezige, bloederige van de Beyond Burger is wat een duurzame optie toch aantrekkelijk maakt voor de echte vleeseter’’, aldus de diëtiste. Steltenpool denkt dat de burger daarom ook een hit wordt in Nederlandse supermarkten.

De Beyond Burger ligt vanaf volgende week in de schappen van 726 Albert Heijn-winkels. Voor 5,99 euro heb je er twee.

Vorig jaar introduceerde Hema een vegetarisch saucijzenbroodje, hier zie je wat de mensen daar van vonden: