Volledig scherm
© 24Kitchen

Bloemkoolrijst goreng

Een lekker gerecht om rijst op een andere manier te ervaren. Deze bloemkoolrijst goreng is makkelijk en staat binnen 25 minuten op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de bloemkoolrijst
- 200g haricots verts
- 4 eieren
- 1 prei
- 2 rode paprika's
- 400g bloemkool
- 50ml arachideolie
- 1tl kerriepoeder
- 2tl sambal
- 50g ongezouten, gepelde pinda's
- 75g gebakken uitjes

Benodigdheden:
Grove rasp
- Koekenpan
- Grote pan

Bereiding:
Breng een pan water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook ze circa 8 minuten beetgaar. Spoel de haricots verts koud af met water en laat goed uitlekken. Halveer de prei in de lengte, spoel de prei schoon onder de kraan en snijd hem in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Maak de bloemkool schoon en rasp de bloemkool met een grove rasp.

- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak van de eieren 4 spiegeleieren. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en verwarm het kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de sambal, knoflook en de bloemkool toe en bak 3 minuten mee. Voeg de prei, paprika en haricots verts toe en bak 4 minuten mee. Hak de pinda’s grof.

Serveren:
Verdeel de bloemkoolrijst goreng en de eieren over borden. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de gebakken uitjes en de pinda’s erover.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.