Volledig scherm
© Bakkerij van Doorn

Boerenkoolvlaai voor carnaval nu al een hit

Lekker voor tijdens carnaval: Bakkerij van Doorn introduceert de boerenkoolvlaai. Het begon als een grap, maar inmiddels vliegen de bestellingen de deur uit.

De boerenkoolvlaai heeft net als elke andere vlaai een taartbodem en bestaat verder uit boerenkool, aardappelen, bechamelsaus, rookworst en geraspte kaas. 

Volledig scherm
© Bakkerij van Doorn

De vlaai is bedoeld als snack tijdens carnaval. ,,Kijk, we wilden iets maken wat ook nog eens gezond is. Zo’n boerenkoolvlaai legt een betere bodem dan een worstenbroodje of pizza.’’

,,Zelf verwacht ik niet meer te kunnen feesten met carnaval. Ik ben waarschijnlijk boerenkoolvlaaien aan het bakken. We gaan na carnaval natuurlijk door, als het een succes blijkt.’’

De vlaai is online te bestellen en vanaf vandaag verkrijgbaar bij een van de vestigingen van Bakkerij van Doorn. De vlaai zou eigenlijk twee weken voor carnaval in de verkoop gaan, maar de bakker is al begonnen. Bakker van Mark van Doorn is een beetje overdonderd door de vele reacties die hij krijgt. ,,We krijgen vandaag alleen al een levering van 700 kilo stamppot.’’

Door de vele aanvragen heeft Van Doorn alle hulp ingeschakeld die hij kan gebruiken, onder anderen van zijn oma en opa, die de hele dag rookworsten snijden. De vlaai kost 15 euro. Michael van Doorn: ,,In ambachtelijk bakkerland is dat een normale prijs. Onze gewone vlaaien kosten rond de 18, 19 euro.’’

Iets traditioneler is deze Knolselderij- en boerenkoolstamppot

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.