Volledig scherm

Boter nog hard? Zo maak je het snel zacht

Tijdens het bakken van taarten of cake ken je het wel: het recept vraagt om boter op kamertemperatuur en je haalt de keiharde boter uit de koelkast. Maar het smelten in een pannetje of de magnetron maakt de boter dan weer té zacht. Met dit trucje krijg je de perfecte boter op kamertemperatuur.

Deze truc is niet alleen handig om te gebruiken tijdens een bakrecept. Het is ook een handige truc voor degene die boter op hun brood willen smeren en niet meteen het brood kapot willen maken omdat de boter nog te hard is. 

Voor de truc heb je wel de magnetron nodig, hier gaan we alleen niet de boter in doen. De truc gaat als volgt:

- Zet een glaasje water in de magnetron voor ongeveer één minuut.
- Haal het glas voorzichtig uit de magnetron en giet het water eruit. Droog het glas goed af met keukenpapier of een theedoek. 
- Zet het glas nu over het stuk boter dat je wilt smelten. De stoom van het warme glas zorgt ervoor dat de boter een stuk zachter wordt en op kamertemperatuur is. 
- Laat het glas vijf minuten over de boter staan en haal dan het glas eraf. 

Zo simpel kan het zijn. Binnen no-time is de boter smeerbaar of op kamertemperatuur. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.