Brabant werkt aan ‘worstenbroodje van de toekomst’

Een nieuwe variant worstenbrood, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid. Dat is de insteek van de verkiezing ‘worstenbroodje van de toekomst’.

Volledig scherm
Een variant op het worstenbroodje. © RV

Brabantse professionals én amateurs worden uitgedaagd mee te denken over de populaire lekkernij, die in 2016 is toegevoegd aan het immaterieel erfgoed van Unesco. Het initiatief komt van Grand Theatre Boekhandel & Lunchroom in Breda, in samenwerking met Breda Promotions en Bureau De Wonderneming. Het is de bedoeling er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Deelnemers wordt gevraagd hun idee met foto, tekening of als grafisch ontwerp te presenteren, een toelichting te schrijven van maximaal 250 woorden, de ingrediëntenlijst te delen én een aantal worstenbroodjes te laten proeven.

,,We hopen op zoveel mogelijk creativiteit en inzendingen die vooruitstrevend, verrassend en innovatief zijn én natuurlijk ook nog eens goed smaken”, aldus Fusina Verloop van De Wonderneming.

Beste ideeën

Een jury, bestaande uit vijf Brabantse experts, kiest uit alle inzendingen op zaterdag 24 november in het Grand Theatre de vijf beste ideeën. De finalisten mogen vervolgens op zondag 9 december in de Teruggave, het voormalig belastingkantoor, aan de jury het eindresultaat presenteren en laten proeven.

Weet jij al wat je eet vanavond? Misschien deze piadina met mozarella en parmaham van Estée Strooker: