Briefjes uit de lunchtrommel: ‘Sorry mam, maar getverdemme’
Koken & etenHet valt niet mee kinderen elke dag blij te maken met een ingepakte lunch. Uit de briefjes die schrijver en onlinebekendheid Meester Mark verzamelt, blijkt dat vaders en moeders er soms echt naast zitten met hun broodbeleg of hoeveelheid koeken. Kinderen denken liever aan fastfood, blijkt uit hun schoolwerk.
Het zijn aandoenlijke, maar soms ook behoorlijk veeleisende briefjes die vaders en moeders ontvangen als ze de schooltas van hun kroost openen. Die briefjes verzamelt Mark van der Werf, die onder de naam Meester Mark boeken schrijft over het schoolleven. Speciaal voor deze site maakte hij een selectie.
Van der Werf beleeft enorm veel plezier aan de foto’s die hij krijgt opgestuurd van ouders en leerkrachten, vertelt hij. Op zijn Facebookpagina en Instagramaccount deelt hij ze geregeld. ,,Ik lig soms echt in een deuk. Het gaat nooit vervelen”, zegt de auteur van boeken als Meester Mark draait door en Meester Mark rekent het goed. De afgelopen jaren verzamelde hij heel wat juweeltjes, die ook vaak over eten gingen. Hieronder een greep uit recente briefjes:
Fastfood
Ook bij schoolopdrachten schrijven kinderen vaak over eten, merkt Mark. Het onderwerp fastfood is dan populair. ,,Ik heb het niet wetenschappelijk onderzocht: maar kipnuggets, frietjes en ander fastfood vinden de meeste kinderen een stuk lekkerder dan een krentenbol”, aldus Van der Werf. ,,Maar dat zal voor niemand een verrassing zijn.” Dit kwam hij de afgelopen jaren tegen:
Kip matras
Een van de favorieten van Meester Mark stond deze week op zijn Facebookpagina. Deze leerling eet graag ‘kip matras', getuige zijn ‘kokboek’:
Moeilijk etende kinderen zorgen soms voor strijd aan tafel. Hoe voorkom je problemen? Bekijk onze serie Mag ik van tafel?:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
93
Supers stoppen met gratis plastic en papieren zakjes groenten en fruit
Lidl, Jumbo, Plus en Aldi stoppen dit jaar met de gratis plastic en papieren wegwerpzakjes voor groenten en fruit. In plaats daarvan kunnen klanten herbruikbare zakjes kopen die ze thuis kunnen wassen. De supermarkten hebben dit met de overheid en bedrijven in de kunststofsector afgesproken in het Plastic Pact NL. Vorig jaar deed Albert Heijn al wegwerpzakjes in de ban. -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Kim Kardashian leert haar fans hoe je het best m&m's eet
De chocoladesnoepjes zijn zo uit het zakje ook lekker, maar Kim Kardashian heeft een eigen manier om ze te eten. Die methode deelde ze met haar fans. De video werd meer dan 3,5 miljoen keer bekeken. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen.
-
Koken & eten
Lubach hekelt misstanden slachterijen, kijkers geraakt: ‘Leed niet meer goed te praten’
Cabaretier Arjen Lubach heeft gisteravond in Zondag met Lubach een gevoelige snaar geraakt met zijn verhaal over de misstanden bij slachterijen. Hij toonde schokkende beelden en stak de draak met het ontoereikende toezicht. ‘Heel belangrijk om dit te tonen.’ -
-
-
PREMIUM5
‘Mijn oma maakt de lekkerste...’: Hollandse prak weer populair
Wie gehaktballen, aardappelpuree of stamppot zegt, denkt meteen terug aan grootmoeders keuken. Oma’s maken immers de lekkerste Hollandse kost. En recepten van die ouderwetse prakkies zijn weer enorm populair. -
PREMIUM
Als vleesliefhebber meedoen aan vleesloze week: ‘Voorzichtig vertel ik het mijn slager’
Het lijkt de baas wel een leuk idee. Vleesverslaafde verslaggever doet mee met de Nationale week zonder vlees & zuivel en brengt daarvan dagelijks verslag uit. Maar waarom hij?Breda