Brood moet uit het verdomhoekje
De verkoop van brood moet omhoog. Dat vinden de bakkers én de Europese Unie. De Nederlandse en Belgische bakkers steken 1,35 miljoen euro in de nieuwe promotieactie. De EU komt met een subsidie van 5,4 miljoen euro over de brug. De campagne Brood. Goed verhaal moet de consument vanaf maart duidelijk maken welke positieve eigenschappen brood heeft.
Delen per e-mail
De populariteit van brood is sinds 2012 afgenomen, mede door diëten die koolhydraten in de ban deden. Boeken als Broodbuik en De Voedselzandloper maakten consumenten huiverig voor het eten van brood.
De campagne gaat de nadruk leggen op de goede eigenschappen van brood: de smaak, de voedzaamheid, de eenvoud en de veelzijdigheid. Bovendien is brood onderdeel van de rijke Europese eetcultuur, zo maakten het Nederlands Bakkerij Centrum en Instituut Brood & Gezondheid bekend. Beide partijen zijn drie jaar betrokken bij het project en dienden de subsidie-aanvraag in, zo meldt Bakkerswereld.
De campagne, die nog in de maak is, zal bestaan uit tv-spots en radioreclame. Daarnaast zullen er proeverijen en andere evenementen worden georganiseerd. De site brood.net zal geïnteresseerde consumenten informeren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Maisbrood zonder mais van Jumbo 'meest misleidende' product
Het Jumbo Goudeerlijk boerenmaisbrood dat gebakken wordt zonder enige vorm van mais is gekozen tot het 'Gouden Windei', het meest misleidende product van 2017. Dat meldt voedselwaakhond foodwatch vanochtend. Mais wordt alleen gebruikt ter decoratie van het brood. -
‘Langste fastfood drive-through van Europa’ op Vliegveld Twenthe gaat - voorlopig - niet door: ‘Belangstelling té overweldigend’
De culinaire drive-through van Stanislaus Brewskovitch en Vliegveld Twenthe op de strip van het vliegveld gaat komend weekend niet door. De belangstelling voor het evenement is zo groot, dat de bedenkers meer tijd nodig hebben om het op een veilige manier te kunnen organiseren. -
Europees parlement 'redt' broodje kebab
Het broodje kebab is gered! Dönerverkopers kunnen probleemloos beperkte hoeveelheden fosfaat gebruiken bij het invriezen van hun vlees. -
PREMIUMTuinvogeltelling
Tuinvogeltelling op komst: zo lok je ook de schuwe vogels
Tienduizenden liefhebbers verschansen zich komend weekend achter de geraniums voor de Nationale Tuinvogeltelling. Hanne Tersmette van Vogelbescherming Nederland weet welke vogels je met welk voer lokt. -
Arbeidsongeschikt door domme actie, moet de werkgever dan doorbetalen?
Stel, je raakt in je vrije tijd gewond door een domme actie - zoals het afsteken van illegaal vuurwerk - en kunt daardoor niet werken of raakt zelfs arbeidsongeschikt. Kan een werkgever dan weigeren je loon door te betalen? Arbeidsrechtadvocaat Gerard Berghuis legt uit hoe het zit.
-
Koken & eten
Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt. -
PREMIUMPollepel thuis
Illegale palingfuiken zijn bij visrestaurant De Stroper al lang verleden tijd
Visrestaurant De Stroper staat al jaren bekend als een van de beste restaurants van Dordrecht. Tijdens de lockdown kun je er volledige menu’s afhalen, maar ook simpele borrelboxen of koude visschotels. Voor de Pollepel Thuis kiezen we voor de ‘Stoperbox’. -
PREMIUM
Sergio Herman wil nieuw culinair paleis bouwen om in te wonen én koken
Topkok Sergio Herman heeft plannen met een oude boerenschuur en woonhuis in Terhofstede in Zeeland. Er komt geen restaurant, maar Herman wil er wel gasten ontvangen voor een culinaire beleving. Ook wil hij er gaan wonen.